E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSendikalı her işçi için patrona 100 TL---

Sendikalı her işçi için patrona 100 TL

Sendikalı her işçi için patrona 100 TL
18 Şubat 2017 - 06:01 borsagundem.com

Toplu sözleşmeli işyerlerine çalışan başına “aylık destek” geliyor. Torba yasa teklifine önergeyle eklenen maddeyle Bakanlar Kurulu’na bu konuda yetki verildi

Asgari ücret için işverene 100 TL desteği 2017'de sürdürme kararı alan hükümet, örgütlü çalışmayı desteklemek için yeni bir adım atıyor. Toplu sözleşme yapılan işyerlerinde maaş ne olursa olsun, tüm çalışanlar için işverene 100 TL aylık ücret desteği sağlanacak. 

Hem işçi hem de işveren temsilcileri düzenlemeyi desteklerken, destek miktarının çalışan başına aylık 100 TL olması bekleniyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 12’si toplu sözleşmeli. Konuyla ilgili önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Önergeyle ilgili bilgi veren SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, “Asgari ücret desteği 2017 yılında da devam edecek. Burada toplu sözleşme uygulanan işyerlerinde ücret seviyeleri biraz yüksek olduğu için örgütlü kesimdeki işverenlerimizin bir kısmı, bu asgari ücret desteğinden faydalanamıyordu. Hem örgütlülüğü teşvik hem de bu işveren maliyetine katkı sunmak için, toplusözleşmeli işyerlerinde üst sınırı farklı belirleme noktasında Bakanlar Kurulu’na yetki veriyoruz” dedi. Asgari ücret için geçen yıl işverenlere çalışan başına 100 TL destek verildiğini söyleyen Ceylan, bu desteğin 2017’de de süreceğini söyledi. Ceylan, toplu sözleşme yapılan yerlerde ise hiçbir ücret sınırlaması olmadan destek verilmesinin düşünüldüğünü açıkladı. Bu durumda, toplu sözleşme uygulanan tüm işyerlerindeki çalışanlar için işverene aylık destek verilecek. Buna göre, toplu sözleşme yapılan işyerlerinde maaş ne olursa olsun, tüm çalışanlar için işverene aylık ücret desteği sağlanacak. (Hürriyet / Hacer Boyacıoğlu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)