E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSedef Kabaş tutuklandı---

Sedef Kabaş tutuklandı

Sedef Kabaş tutuklandı
22 Ocak 2022 - 17:57 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, savcılık tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söylediği sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, hakaret suçunun işlendiği televizyon kanalının Sarıyer’de olmasından dolayı dosyaya yetkisizlik kararı vererek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Soruşturma kapsamında polis ekipleri dün gece saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gözaltına aldı. Sedef Kabaş İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından Kabaş "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

TUTUKLANDI

Sedef Kabaş 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

PEŞ PEŞE TEPKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözlerle gündem olan gazeteci Sedef Kabaş'ı kınayan açıklamalar yapıldı. Kabaş hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da '#HaddiniBilSedefKabas' etiketi altında pek çok isim açıklama yaptı.

ÇELİK: AHLAKSIZLIK VE PESPAYELİKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kabaş'ın ifadelerini ahlaksızlık olarak değerlendirerek, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz. Milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SOYLU: SEDEF EDEPSİZ, ARKASINA SIĞINANLAR DAHA EDEPSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şems-i Tebrizi'nın "İnsanı hayvandan ayırt eden edepdir" sözüne atıfta bulunarak, "Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı'na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz" açıklamasında bulundu.

KURUM: MİLLETİMİZİN İRADESİNE SALDIRIDIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Kabaş'a şu sözlerle tepki gösterdi:

"Hakareti, terbiyesizliği ve ahlaksızlığı meslek edinen bir şahsın çirkin üslubuyla sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına ettiği hakaret aynı zamanda aziz milletimizin iradesine ve değerlerine alçakça bir saldırıdır."

GÜL: ADALET ÖNÜNDE HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI BULACAK

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gül de, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır." dedi.

ANIK: ZİHİN DÜNYALARININ KİRİNİ 'AHIR' İTHAMIYLA AKITIYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Biz, bir kadının, dünyayı nezaketle, nezahetle inşa etme gücüne inanır, ona bu seviyesizliği yakıştırmayız" dedi.

Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletin evine 'saray' yakıştırmasından sonra, zihin dünyalarının kirini 'ahır' ithamıyla akıtıyorlar. Oysa biz, bir kadının, dünyayı nezaketle, nezahetle inşa etme gücüne inanır, ona bu seviyesizliği yakıştırmayız" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN ÜLKE GENELİNDE SUÇ DUYURUSU KARARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 81 il genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için AK Parti teşkilatları olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kandemir, "Bir televizyon kanalında Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza dönük kabul edilemez, ahlaksız ifadeler sebebiyle AK Parti teşkilatları olarak tüm ülke genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.

Sedef Kabaş adliyeye sevk edildi

 

Adalet Bakanı Gül'den Kabaş açıklaması: Hak ettiği karşılığı bulacak

 

Sedef Kabaş'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma

 

Kalın ve Altun'dan Sedef Kabaş'a çok sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Ocak 2022 20:56

    trolle rbasmış :D yahu suç varsa ortada dersinki. adli işlem başladı hakkında. Hakkında iddaname hazırlanıyor. Savunma yapmanı istiyorum hergün gel karakola imza at. her cümle söyleyen hapse girer mi yahu :D , bir kişi karikatür çizdi hoop hapse at, kaçabilir. bir kişi fikir yazısı yazdı hoop içeri at kaça bilir. bir kişi bilmem ne ima etti hoop içeri at kaçabilir. tutukluluk ne ? hadi diyelim hukukda böyle durum var tutukla, eee o zaman diğer durumlarda neden tutuklama gelmedi ? hukuk var ise herkeslere aynı uzaklıkda olmalı. yine hakaret var ise hukuk adli işlem yapar savunma alır geçmişine bakılır vb. vb. suçlusa gerekli cezayı alır tabi. ama bu tutukla ne ? ben geçmişte yaşananlara bakınca tutuklama olayını çözemedim ? o zaman geçmişte yaşanan olaylarda neden tutuklama gelmedi ? cumhurbaşkanı şiir oku tutuklandı, ne oldu tepki gösterdik bu kadar olmaz diye, derken geliştim sınırsız yetkiler verdik, yine bu tutuklama ortaya çıktı ? ilerledik mi? geriledik mi? 

  • Gur24 Ocak 2022 00:48

    O zaman sen ahirda yasa buyuk bas hayvan...tepkin ne olur..temsilen soyluyorum bunu kimseye demem..ahmak.tepkin olcuyorum..senin mantingina. Elestjri ayri..hakaret ayri.ahmak.

  • belirsizlik23 Ocak 2022 14:28

    hakareti kabul etmiyoruz ... fakat siyaset yapan bazıları geçmişte cumhurbaşkanına neler demişti bir hatırlayınız..  yada siyasi ortağı....  girin bakın internette hepsi var.. onlar unutuldu mu...  bunları nasıl sineye çekiyorsunuz..

  • Bora23 Ocak 2022 14:11

    Utanmaz eli kelepçeli izlenimi verip Türk Polisinide zan altında bırakıyor

  • Devran23 Ocak 2022 13:59

    Bu kadına inanan onun gibi olsun

  • Taki23 Ocak 2022 13:58

    Bugünkü iktidarı her mecrada eleştirdim lakin Sedef Kabaş'ın bir şahsa ki o şahıs cb olup da bu şekilde ağır hakaret etmesi büyük bir ayıp ve kabul edilemez

  • Süleyman23 Ocak 2022 13:44

    Burdan bildiriyorum Curmhurbaşkanımızın kılına zarar verene bu dünyayı dar ederiz.Sabrımızı test edenler bundan sonrası gezideki sabrımız gibi 15 temmuzdaki vakurluğumuz gibi olmaz

  • Ali23 Ocak 2022 12:47

    bu oyuna KILICTATOGLU VE FOSFORLU CEVRIYE..SAHIP CIKTI...SONRADA OYUMUZ DUSTU DIYORLAR TABIKI DUSECEK HERSEY ORTADA OYUN ORTADA KADIN FENA YAKALANDI...MILLET BUNLARI YEMEZ.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Ocak 2022 12:17

    Bu kadın tam bir karıştırıcı imiş anlaşılan.Ha ulu önder ATATÜRK e hareket etmissin ha herhanği bir cumhurbaşkanımıza.adalet yerini umarım bulurda bir daha kimse bunu yapmaz.sen git batıda bir başkan veya cumhurbaşkanına hareket et bakalım en az 30 sene yersin.

  • Nedim23 Ocak 2022 11:27

    Kemal Kılıçdaroğlu nun kardeşi Chp nin genel başkan yardımcılarından  birisi Bizim genel başkanımız Peygamber (S.A.V.)  soyundandır  pek bilinmez ama böyledir demesi üzerine:  'Bizim annemiz Ermeni dir bu soydan geliyoruz böyle bir şey yok diye açıklama yapmıştır.  Sayın Celal Kılıçdaroğlu na  samimi ve dürüst açıklamalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz

  • hilal23 Ocak 2022 10:57

    kadının yaptığı çok ayıp ,kimse tasvip etmez ama kadına karşı yapılan küfüre varan demeçlerde  çok çirkin devleti yönetenlere yakışmıyor eleştirebilirsiniz ama küfür asla savcıların bu demeçleri inceleyip gereğini yapması lazım.Devletin makam ve mevkisini kendinize siper yaparak küfretme yetkisini size kim veriyor. 

  • Nedim23 Ocak 2022 10:48

    Bu aptal kadın ellerine kelepçe vurulmadığı halde ellerini bir anda arkaya götürüp kavuşturuyor bağlıymış  izlenimi vermeye çalışıyor!  Allah  devletimize polisimize sabır versin!  Böyle soytarılarla uğraşmaktan gına geldi  doğrusu!  Bu hanım Londra doğumlu CNN de görev almış ilk Türk gazetecisi imiş!  Miş miş te miş miş.  CNN int.  ne olduğunu bilmesek he yav çok iyi yapmış derdik.  Bu hanımın hangi tezgahlardan geçtiği çok belli.  Öyle bizim Kripto Kemal bile 15 temmuz u ilk haber veren Cumhurbaşkanını yayına alan CNN Türk e hala kin tutuyor oraya adamlarını göndermiyor. Aydın Doğan dede bile malı mülkü sattı gitti kahrından!   YA ilete böyle cümle küfrün mahlukları Chp-pkk-feto-deaş-kavala-selo-dhkpc-mırıl   her ne halt olursanız olun küfür Türkiye de hayat bulamaz!  Sizlere de kendi pisliğinizde boğulmak düşer.

  • ase5323 Ocak 2022 10:35

    hakareti ifade özgürlügü ile kariştiran dangalaklar var. sabah aksam hakaret edesim geliyor anlaraki anlasinlar

  • bu dünyadan biri23 Ocak 2022 09:33

    Bir anda gündem değişti. Gerçek olan şey halkın fakirleşmesidir. Halkın fakirleşmesine neden olan şey hükümetin yanlış politikalarıdır. İşsizlik başka bir sorundur.

  • Tarık23 Ocak 2022 08:37

    Yanı turkıye cumhuriyeti cumhurbaşkanına hakaret nedemek yahu basta kım olursa olsun hıc bır turk vatandaşının o makama hakaret etme gibi bir luksu yok o makama hakaret turkıye cumhuriyetine hakarettır

  • ...23 Ocak 2022 01:03

    Şahsi olarak Erdoğan'ı sevmeyebilirsin fakat yaşadığın ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edemezsin. Aynı tutuklamayi insanların manevi değerlerine hakaret edip toplumun huzurunu bozan sezen aksu denen zavallı cahil için bekliyoruz.

  • Fhr23 Ocak 2022 00:33

    Şerefsiz elleri kelepçeli olmadığı halde kelepçeliymiş gibi arkada poz veriyor.şeytan bunların yanında hacı kalır.keşke başımızda Putin olsaydı şimdi bunu lağım çukuruna atardı.başımızda reis olduğu için birkaç güne salarlar..

  • Murat23 Ocak 2022 00:10

    Gayesi CHP den vekil olmak istiyor zavalli...ama yemezler zaten tiyatro oldugu polisler goturuyorken belli oluyor.

  • Metin23 Ocak 2022 00:02

    Chp kafası.her zaman böyleler.allah korusun başa gelmemeleri lazım.yönetilmeliler.bozguncu bir güruh.

  • Necati kurt22 Ocak 2022 23:51

    Elleri kelepçeliymiş gibi nasıl oyun yapıyor

  • Samet22 Ocak 2022 23:28

    Tam bir tiyatro kelepce takilmadigi halde..kelepceli imaji veriyor kadini niyetini bilmeyecek kadar ahmakmiyiz..iyi bakin .izledinizmi sorusturmaya giderken yav bunlar gecekten komik..ya..

  • Hak eden Mevlasını da ...22 Ocak 2022 23:23

    Eğer bir insanın savunduğu sözüm ona değerler çökmüş, yaslandığı yapı köhnemiş, aydınlığı zulmet görmeye başlamış, saygı ve sevgi hasletleri körelmiş, vatan millet âidiyeti yok olmuş ve üstüne üstlük bir de bütün bu olumsuz ruh hali onda patolojik bir eser bırakmaya başlamış ise kendisini ancak bu kadar aciz hissedebilir bu kadar saldırgan ve hakaret merkezli kılabilir ... İflah olana kadar böylelerinin yeri de malumdur .. Ki diğerlerine iyi bir örnek teşkil etsin ..

  • Kadir22 Ocak 2022 22:47

    ALMANYADA BIR KOMEDYEN BASBAKANA HAKARETTEN 3 YIL HAPIS YEDI..SONRA OZUR DILEDI..BILGINIZE..orda ifade ozgurlugu olmuyor komik degilmi.

  • Selim.22 Ocak 2022 22:45

    Beyler isi ozu su..ABD fetodan maglup ayrilinca Simdi FOX..TELE 1 HALK TV..LBGT..CHP.IYIPARTI.HDP.VA DIGER APARATLARINA SUREKLI PARA HARCIYOR karsiliginida icerideki usaklarina baski kuruyor..eee..hadi diyor..bir seyler yapin diyor.

  • Mustafa Tunç 22 Ocak 2022 22:31

    Yeni anayasa yapılsın hemen. Bu anayasa neden geciktiriliyor

  • Gur22 Ocak 2022 22:26

    O zaman bu kadina ben guzel bir kelime soyleyiyeyim..............................ifade ozgurlugu olsun...bu kadar aptal olmayin beyler..muhalefet gittikce dibe girdigi icin cok asabilesiyor..bu kafayla asla...

  • Baba22 Ocak 2022 22:21

    Yorumların beyeni oranları herşeyi ortaya çıkarıyor özellikle bu aşağılık kadına kötü de ve fetoşun adiligini söyle beyenmeyenler oranı artıyor buda bu feto serefsizlerinin uyuyan hücrelerinin işi ama bizler her seferinde bu fetöşun adiligini CIA nin picler olduğu ABD nin kucağında LGBT li ipne olduklarını her sefer söyleyecek..... Buna sahip çıkan Kilictaroglu zavallli beceriksizliği ne destek olmaya çalışan sedef denen HOBBİT GARIYI savunmaya çalışıyor, peki akşener işte oda feto taktiği akşener seni kazikla tehtit eden zihniyetin emrine girdin senden ne beklenir ki... BUNLAR NAMERDE MUHTAC OLMUŞLAR......

  • azılı solcu22 Ocak 2022 22:19

    bu yigit ama aynı zamanda ahlaksız arsız ve yuzsuz gazetecii başta yigit lider sayın kılıçdarogu,araştırmacı gazeteci ugur dundar ve sol kesimin guçlu isimleri bir olup savunacaklar ve hapis cezası almadan kurtaracaklardır.

  • EMEKLİ ASKER22 Ocak 2022 21:58

    EMEKLİ açım diyeni hiç kimse içeri atmaz. Aş verir..... hainİ de MİKERLER.

  • Yavuz Selim Vatansever22 Ocak 2022 21:34

    Bu kadını FETÖ'nün kanallarından tanıyorum, iğrenç bir şekilde Türk Devleti'ne, Türk'ün Hükümeti'ne kin kusuyordu. Şimdi anladım kimden yana, kimin karşısında olduğunu. Ancak bu sefer sert kayaya tosladı KABAş, yallah cezaevine yavaş yavaş, orada vatana ve vatanın asil yöneticilerine sevgin artsın, yobazlara, FETÖseverlere karşı düşmanlığın çoğalsın.

  • emekli22 Ocak 2022 21:28

    kadın sen kendini ne zannediyorsun insanlara hakaret ediyorsun...senin baban a ben aynı kelimeleri söylersem kızmazmısın

  • EMEKLİ22 Ocak 2022 21:05

    20 YILDIR BUNUN  OLACAGINI SÖYLEDİM . YAZIK GÜNAH ACIM DİYENİ BİLE  İÇERİ ALACAKLAR DAHA.

  • AHMET ÖZBİR22 Ocak 2022 20:50

    TERBİYESİZ, utanmaz, Türk'ün BAŞKOMUTANI'na ALÇAKÇA hakaret ettin, cezaevinde ÇÜRÜYESİN inşallah. Tele1'in de EKRANI KARARTILMALI, Genel Yayın Koordinatörü de İÇERİ ATILMALI. Vatan evlatları muazzam KIZGIN! Hakaretçilere EKRAN YASAĞI GETİRİLMELİDİR!..

  • Açıkça22 Ocak 2022 20:38

    2 adet zübük  toplanmış buraya küfrü özgürlük zan ediyor!   Bakın tahsilli cahil soytarı  haddinizi bileceksiniz ya da def olup gideceksiniz!  Hepimiz Ermeniyiz diye bağırdığınıza zaman da sizi Ermenisan a kadar sürerdik.  Hala bu hakkınız var!   

  • Gezici dolarcı muhalif tahsilli22 Ocak 2022 19:45

    Cumhurbaşkanı da milyonlarca insana terörist dedi Vatan haini dedi adalet yok ne yapalım

  • haramzadeler22 Ocak 2022 18:18

    adaleti olmayan bir ülke .allah kurtarsın...

  • mustafa23 Ocak 2022 09:20

    eski türkiye dediğine sen kuban ol nerden nemaladında bu kadar bu hale gelmiş kokuşmuş durumdaki durumu şak şaklıyorsun prafos rumuzlu mal...

  • Profesör 22 Ocak 2022 23:15

    Size adalet bu ülkeye zulümdür ... Zira sizin adalet anlayışınız eski Türkiye tezahürü ve ozlemidir ... Eski Türkiye öldü ve rahmeti bile haketmiyor... Kaldı ki eski Türkiye özleminin bir hiyerarşi ve imtiyazlı sınıf kurmak korumak ve kollamak demek olduğunu çok iyi biliyoruz... Hala bu özlem nedir dersen kısa bir örnek vereyim : eski Türkiye de 1 varil petrol = 1 damak cikolata denklemi ve avunucuları yaşardı...