E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçim mayıs ayında mı yapılacak?---

Seçim mayıs ayında mı yapılacak?

Seçim mayıs ayında mı yapılacak?
20 Aralık 2022 - 08:37 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu gençlerle buluşmasında, seçimin tarihini MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşeceğini söylemesi, tarihin daha erken bir tarihe çekilme ihtimalini yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de düzenlenen Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı Programı"nda erken seçimle ilgili bir soruya verdiği yanıt, erken seçim iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de, seçim tarihine ilişkin bilgi isteyen Bir gencin, "Seçim haziranda denildi. Ama mayısta olacağı da söyleniyor. Tatil planları yaptık. Tatil seçime denk gelirse tatilimiz yanar. Sizin için tatili de yakarız." ifadeleri üzerine Erdoğan, "Bu seçim öyle bir seçim olacak ki bu ne tatillere değer ne tatillere... Çünkü bu seçimin neşesini hep birlikte farklı yaşayacağız." yanıtını verdi.

Aynı gencin "Seçim tarihiyle ilgili sizden bir tüyo alabilirsek ona göre plan yapacağız." demesi üzerine Erdoğan, "Şimdi acele etme tüyoda çünkü Cumhur İttifakı olarak oturalım, dertleşelim. Ondan sonra tüyoyu değil de gerçeğini biz size veririz." açıklamasında bulundu.

CHP'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Seçimlerin öne alınacağı iddiası, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a da soruldu.

Erken seçim iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan Öztrak "Bizim kanaatimiz, nisan başına kalmadan yapılacak her erken seçim teklifine tamam demek yönündedir ancak nisan başından itibaren yapılacak seçim yine kanaatimizce artık erken seçim değildir. Siyaset mühendisliğidir, dolayısıyla böyle bir senaryonun içinde yer almayız. Cumhurbaşkanının yetkisi vardır. Nisan ayı başından sonra kendi göbeklerini kendileri keserler" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

 

Nebati: BES'in fon büyüklüğü 420 milyar TL'ye ulaştı

 

Bahçeli arsasını hibe etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da seçim startını verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.22 Aralık 2022 07:19

    Göz göre göre insanlar Atatürk düşmanı hdpkkyla dost oluyor anlamıyorum. İstiklal marşı okumazlar bütün İslami değerlere düşmanlar. Varsa yoksa ölüm katliamı savunurlar yine de gidiyorlar peşlerinden. Hasta bunlar.

  • bircihan20 Aralık 2022 12:15

    secim tarihini veriyorum 28 mayıs ertesi gun 29 mayis ıstanbulun fethi seçimi yeniden kazanacak olan cumhur ittifakı 29 mayis gunu buyuk bir kutlama yapacak istanbul fetih gunun seçimin fethi kutlanacak 6 değil 7 duvele karşı kazanilan seçim olacak

  • AHMET ÖZBİLEN20 Aralık 2022 17:02

    Adamın dibisin be kardeşim.tabiki öyle olacak vizyonsuz ve projesiz her gün şu aday olacak bu aday olacak diye bir senedir daha bir başkan seçemeyenler bu ülkeyi nasıl yönecekler.RIFKIN na hiç ülke teslim edilir mi.

  • xyz20 Aralık 2022 11:27

    ABD nin dostuları olan tabiki CHP tek başına kazanacak RIFKIN da doları 5 TL yapacaktır.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ20 Aralık 2022 11:26

    Mecburen mayıs ayında olacak çünkü haziran ayında üniversite sınavları var.olsa ne olacak banka Cumhur İttifakı.teröristleri destekleyen HDP ile ortaklık yapanlaramı bu millet oy verecek.