E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçim hezimeti sonrası aklanmasına kadar Trump’ın yolculuğu---

Seçim hezimeti sonrası aklanmasına kadar Trump’ın yolculuğu

Seçim hezimeti sonrası aklanmasına kadar Trump’ın yolculuğu
14 Şubat 2021 - 22:00 borsagundem.com

ABD eski Başkanı Donald Trump, 6 Ocak’taki Kongre baskınıyla ilgili olarak ‘isyanı kışkırtma’ suçlamasıyla yargılandığı Senato’da aklandı.

Trump 57’ye karşı 43 oy ile duruşmanın beşinci gününde kapanış sunumlarının ardından yapılan nihai oylamada, hakkındaki suçlamadan aklandı.

Ülkede yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgının risklerine rağmen, 3 Kasım başkanlık seçimlerine rekor sayıda katılım olmuştu.

Trump, seçim sahtekarlığı olasılığına dikkat çekerek, posta yoluyla oy vermeyi engellemeye çalışmıştı.

Postayla gelen çok sayıda oy pusulası göz önüne alındığında, nihai sonuçların açıklanması gecikmiş, Fox News’in seçim gecesi Joe Biden’ın geleneksel Cumhuriyetçi Arizona eyaletinde kazandığına dair haberi Trump’ı öfkelendirmişti.

Birkaç gün içinde, eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani liderliğindeki Trump’ın avukatları, seçim sonucuna itiraz eden bir dizi dava açmış ancak sonuç alamamıştı.

Biden, 7 Kasım’da uzun zamandır Cumhuriyetçilere oy veren Georgia eyaletinde kazanan ilan edilmesinin ardından yaptığı konuşmada Trump destekçilerine birlik ve uzlaşma çağrısında bulunarak, “Bu geceki hayal kırıklığını anlıyorum. Ben de birçok kez kaybettim. Ama bugün birbirimize bir şans daha verelim” demişti. Trump bunun ardından birkaç kez seçim sonuçlarına itiraz etse de başarılı olamamıştı.

Eski başkan, 19 Aralık Twitter’daki 88 milyon takipçisine 6 Ocak’taki büyük bir gösteri için Washington’a gelmeleri çağrısında bulunmuştu.

Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kongre’nin Biden’ın zaferini teyit etmek için Kongre binasında toplandığı anda, Trump’ın ‘Biden’ın başkanlık onayını durdurma’ çağrısını reddetmişti.

Bunun ardından Trump, binlerce kızgın destekçisini Kongre binasına yürümeye ve bunun için savaşmaya çağırmıştı.

Trump destekçileri binaya baskın düzenleyerek Pence dahil kongre yetkililerini kaçmaya zorladı. O gece yaşanan şiddet olaylarında biri polis olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Temsilciler Meclisi, 13 Ocak’ta isyanı kışkırtma suçlamasıyla Trump’ı görevden almak için dava açma kararı almıştı.

20 Ocak’ta Biden, yemin ederek görevine başlamış, Trump ise geleneği bozarak törene katılmayı reddederek, Florida’ya gitmişti.

İkinci azil davası 9 Şubat’ta 100 üyeli Senato’da başlamıştı.

13 Şubat’ta Senato’da, eski başkanı suçlu bulmak için gereken 17 Cumhuriyetçi’nin oyu alınamadığı için Trump aklandı.

Senato’daki Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell, Trump’ın olayları kışkırtmaktan sorumlu olduğunun şüphe götürmediğini ancak anayasanın şu an görevde olmayan ve vatandaş konumunda olan eski başkanın Senato’da yargılanması yetkisi vermediğini vurguladı.

En fazla ölüm Kaliforniya'da

Senato, Trump'ı akladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet14 Şubat 2021 23:35

    def ol git trump.. attığın kazıkları unutmayacağız..!

  • mehmet15 Şubat 2021 01:21

    hit the road trump dont you come back no more no more no more.. diye bi şarkı var.. ray charles 'a ait. pek de meşhurdur.. anlamı: vur kendini yollara trump. daha da gelme gelme gelme!