E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSeans içerisindeki işlemlerde volatilite yüksek ---

Seans içerisindeki işlemlerde volatilite yüksek

Seans içerisindeki işlemlerde volatilite yüksek
22 Ocak 2021 - 09:15 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Tamamlamaya hazırlandığımız hafta işlemlerinde genel risk iştahının canlı olduğunu ve seans içerisindeki işlemlerde volatilite yüksek durumun devam ettiğini söylemek yanlış bir değerlendirme olmayacaktır. Yıl başlangıcında sürpriz bir şekilde “erken zamanlama kaynaklı” gözlenen Amerikan doları değerlenmesi kısmen finansal koşullarda sıkılaşma yaratsa da stresin nispeten gerilediğini düşünüyoruz. Dolar endeksindeki geri çekilme 3 hafta sonra eksi kapanışın gündeme gelebileceği fikrini de canlı tutuyor. Keza ons altın, GBP ve EUR gibi yakından izlediğimiz ve risk iştahının 2020’nin ikinci yarısından bu yana belirleyici unsuru olduğunu düşündüğümüz varlık gruplarındaki değer kazancını da bu kapsamda değerlendirmekteyiz. Bugün Asya kaynaklı kapanma haberleri (Hong Kong) fiyatlamaları aşağı yönde baskılıyor. ABD’de yönetim değişiminin ardından Başkan Biden’ın pandemi ile mücadelede safları sıklaştırma adımları sürüyor. Vatandaşları Nisan ayına dek maske takmaları konusunda uyaran Başkan, mevcut durumda ilerlenmesi halinde gelecek ay 100 bin kişinin daha hayatını kaybedebileceğini belirtti. Doktor Fauci ise Johnson & Johnson’ın elinde yeterli veri olduğunu ve analiz etmeye 1-2 haftaya başlayacağını açıkladı. Bu da daha önce sık sık paylaştığımız “Ocak ayı sonu-Şubat başlangıcında J&J aşı çalışmasının da duyurulabileceği” şeklindeki değerlendirmemizi destekler bir gelişme konumunda.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.73 değer kazancı ile tamamlayarak EMFX grubu içerisinde en iyi performansı sergileyen üye oldu. BİST 100 endeksi kapanışı %-1.13 ile 1551 puan seviyesinden gerçekleşirken, 10y vadeli tahvilde faizin son seviyesi -13bp ile %13.36 oldu. TCMB’nin mevcut şahin duruşunu güçlendirmesi ve yönlendirmesini net bir pozisyona getirmesinin ardından ülke risk primi %2’nin üzerinde düşüş göstererek 324bp seviyesine geriledi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları ağırlıklı değer kayıplarına işaret etti. ECB Başkanı Lagarde’ın bölgeye dair riskleri aşağı yönlü tanımlaması hisseler üzerindeki zayıflama baskısını destekledi. Euro Stoxx 50 %-0.16, FTSE 100 %-0.37, DAX %-0.11 ve Rusya (RTS, USD) grubu %-1.55 ile izlendi. İşlem hacimlerindeki azalış eğilimi ise sürdü.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansındaki yaklaşımın devam ettiği görüldü. Majör ABD endeksleri yatay kapanışlar gerçekleştirirken, Nasdaq %0.55 yükselişle ayrıştı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %-1.10, Merval ise %-3.49 ile takip edildi ve satıştaki baskının genişlediği gözlendi.

Asya’da haftanın son işlemleri risk iştahındaki sendelemeye işaret ediyor. TSİ 08.30/ NKY 225 %-0.24, Hang Seng %-1.46, CSI 300 %-0.39 ve KOSPI %-0.09 ile fiyatlanmakta. USDCNH paritesi offshoreda 6.4747 ile yuanda değer kazancını göstermekte.

Küresel piyasalar imalat verilerine odaklandı

Sinpaş GYO ve Tektu sorusu

Günün önemli şirket haberleri 22/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)