E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Scholz, Zelenskiy ile telefonda görüştü---

Scholz, Zelenskiy ile telefonda görüştü

 Scholz, Zelenskiy ile telefonda görüştü
01 Kasım 2022 - 01:14 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından gelen açıklamaya göre Scholz, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Almanya’nın Ukrayna'ya siyasi, mali ve insani yardımlara ek olarak silah tedarik etme dahil egemenlik ve toprak bütünlüğünü savunması için somut destek vermekten vazgeçmeyeceğini yineledi.

Hebestreit'in açıklamasına göre, Scholz’un Rus askerinin Ukrayna'daki sivil altyapıya ateş etmesini kınadığı, Ukrayna'nın "kirli bomba" kullanmaya hazırlandığı yönünde Rus tarafından yapılan suçlamaları da asılsız bularak kesin bir dille reddettiği aktarıldı.

Bununla beraber Scholz ve Zelenskiy’nin bu konuda Ukrayna tarafının girişimiyle yapılan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın araştırmalarının her kuşkuyu kaldırılacağına ilişkin mutabık kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, iki liderlin tahıl anlaşmasının Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde yürütülmesi ve uzatılmasının tehlikeye atılmaması çağrısında bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Scholz ve Zelenskiy’nin Ukrayna'ya her türlü yardım olanaklarını istişare ettiği belirtilen açıklamada, iki liderin yapıcı istişareleri sürdürme ve yakın temasta kalma konularında anlaştığı öne çıktı. 

Scholz: Kuzey Akım türbini Rusya'ya verilecek

 

Scholz'un çöp kutusundan G7'nin gizli belgeleri çıktı

 

Scholz ve Sisi arasında 'Doğu Akdeniz gazı' zirvesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)