E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemScholz ve Sisi arasında 'Doğu Akdeniz gazı' zirvesi---

Scholz ve Sisi arasında 'Doğu Akdeniz gazı' zirvesi

Scholz ve Sisi arasında 'Doğu Akdeniz gazı' zirvesi
18 Temmuz 2022 - 19:40 borsagundem.com

Mısır, Almanya ile enerji tedariği konusunda çalışmaya hazır. Scholz ve Sisi bu kapsamda, Akdeniz'deki gazın Mısır aracılığıyla Avrupa'ya iletilmesini görüştü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal sürecinin ardından Avrupa'nın ve Rusya'nın karşılıklı yaptırımları, özellikle AB'yi enerji krizi ve onun getirdiği enflasyonla karşı karşıya bıraktı. AB'nin lider ülkelerinden Almanya, enerji tedarikine alternatif arayışları çerçevesinde Mısır lideri Sisi'yi Berlin'de ağırladı. İkili, Akdeniz'deki gazın Mısır aracılığıyla Avrupa'ya iletilmesini görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Avrupa'ya enerji tedariği konusunda Almanya ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Sisi, "Akdeniz'in doğusundaki gaz üretimi Mısır üzerinden Avrupa'ya teslim edilebilir ve ihraç edilebilir. Krizi azaltmak için burada bir rol oynayabilirsek, hemen yaparız." dedi.

Enerji krizinin uluslararası bir kriz olduğunu belirten Sisi, tedarik konusu yanında fiyatların yükselmesinin de tüm dünyayı etkilediğine dikkati çekerek, yüksek enerji fiyatlarının da Mısır halkı için bir yük olduğunu vurguladı.

Bu konuda ilgili ülkelerin koordinasyonuna ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Sisi, Mısır olarak Almanya ile çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.

GÖRÜŞMENİN TEMASI ENERJİ

Şansölye Scholz ise konuğuyla enerji sektöründeki uzun vadeli ortak projeler, hidrojen ve yenilenebilir enerjilere geçiş hakkında konuştuklarını söyledi.

Scholz, "Avrupa ve Almanya'ya gaz dağıtımı için çeşitlendirme seçeneklerinin kullanılması ve genişletilmesi hakkında da konuştuk." dedi.

Sisi ile Mısır'daki insan hakları konusunu da görüştüklerini belirten Scholz, "Daha fazla katılıma ve hukukun üstünlüğüne yönelik kararlı adımlar, durumu iyileştirmeye ve uzun vadede ekonomiyi güçlendirmeye ve istikrara kavuşturmaya yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Sisi, Almanya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile de görüşmüştü.

Lübnan, Mısır ve Suriye'den 'Arap Doğalgaz' hattı anlaşması

 

Almanya Başbakanı: Emperyalizm Avrupa'ya geri döndü

 

Almanya kışlık gaz stoklarını tüketmeye başladı

 

Almanya, Rusya'dan kömür ve petrol alımını durduracak

 

Doğu Akdeniz'de sondaj başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz19 Temmuz 2022 06:45

    Almanya halkı Merkel'i çok ama çok arar. Bu tam çapsız. ABD'nin kuyruğuna takıldı Almanyanın başına gelmeyen kalmadı.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ18 Temmuz 2022 23:27

    Bu gazın gelmesi için en az iki üç sene lazım sonra kapasite AB ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek mi.AB bu sene mort oldu resmen.sonra rusya boşunamı suriye kapak attı bir pislik te çıkartabilir boruları patlatabilir