E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavunmadaki ANKA-S sayısı 6'ya yükseldi---

Savunmadaki ANKA-S sayısı 6'ya yükseldi

Savunmadaki ANKA-S sayısı 6'ya yükseldi
08 Nisan 2018 - 12:03 borsagundem.com

İnsansız hava aracı ANKA-S'lerin Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki sayısı 6’ya yükseldi

Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM) yapılan yazılı açıklamada,  insansız hava aracı ANKA-S'lerin gece ve gündüz, kötü hava şartları da dahil,  keşif, gözetleme, sabit ve hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip  amaçlı, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine yönelik geliştirildiği ve  milli uydular üzerinden kontrol edilebilme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Bu insansız hava araçlarının Türk Silahlı Kuvvetlerinin keşif,  gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak üzere SSM ile Türk  Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) arasında yapılan sözleşme kapsamında  üretildiği ifade edilen açıklamada, bu yıl içerisinde Hava Kuvvetleri  Komutanlığına teslimatı gerçekleştirilen ve operasyonel sahada etkin kullanılan  ANKA-S’lere 2 adet daha eklendiği ve böylelikle ANKA-S sayısının 6’ya yükseldiği  kaydedildi.

SSM’nin özel sektörle yaptığı sözleşme kapsamında üretilen bir diğer  insansız hava aracı BAYRAKTAR TB’den ise şu ana kadar toplam 46'sının güvenlik  güçlerine teslim edildiği belirtilen açıklamada, böylece güvenlik güçleri  envanterindeki İHA sayısının 52’ye çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yerli ve milli imkanlarla üretilen insansız hava araçları  ANKA-S ve BAYRAKTAR TB2’lerin üretimlerine güvenlik güçlerinin ihtiyaçları  doğrultusunda devam edileceği vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum08 Nisan 2018 12:35

    Bu ülkeyi 60 darbesinden beri 2002 ye hatta 2015 kadar perde arkasından yöneten sözde Atatürkçü-laik generaller Atatürkçülük-laiklik 10.yıl marşı çalmakla, Atatürk heykelleri dikmekle,rakı sofralarında içki içip dindarlara çemkirerek onları dünyayı zindan ederek,kendini bu ülkenin hakimi görerek sonunda da milli bayramlarda istiklal marşını söyleyip irticayla mücadele edeceğiz sözü vererek ve pkk yıda umursamayarak olunmuyor.Gerçek Atatürkçü-laik böyle % 100 yerli silahımızı kendimiz yaparsak düşünce serbestisi vererek herkes dinini istediği yerde yaşama hakkına sahip olursa oluyor.Eğer Atatürkün izinden giden biri varsa o da CB nımız ve Ak partidir.Durmadan ileriye dönük yatırımlar projeler geliştirmek için var gücüyle uğraşıyor çalışıyorlar. Sizin de bunda bir katkınız yok.Hani içinizde bilim insanı varda biz mi bilmiyoruz.

  • demirkan 08 Nisan 2018 14:33

    ONLAR ÇAKMA ATATÜRKÇÜ. ONLAR ATATÜRK İLKELERİNE İHANET ETTİLER. ATATÜRK ZATEN 80 MİLYONUN KALBİNDE YER ETMİŞ. YAPTIĞIN ESERLERLE ÖVÜN. BOŞ LAFLA DEYİL BAL VERMEYEN KIZIL ARILAR.