E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiİsmail Demir test etti: Türkiye artık silahta dünya markası!---

İsmail Demir test etti: Türkiye artık silahta dünya markası!

İsmail Demir test etti: Türkiye artık silahta dünya markası!
14 Ağustos 2022 - 20:39 borsagundem.com

Sarsılmaz Silah Fabrikası'nın Düzce’de bulunan üretim tesislerini ziyaret ederek yerli imkanlarla üretilen silahları da test eden Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Artık Türkiye silahta dünya markası" diye konuştu.


Savunma Sanayii Başkanı Demir, Sarsılmaz Silah Fabrikası'nın Düzce’de bulunan üretim tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İSMAİL DEMİR SİLAHLARI TEK TEK TEST ETTİ!

Demir'e, Silah ve Mühimmat Daire Başkanı Mehmet Emin Dalfesoğlu, Sanayileşme Daire Başkanı İrfan Özsert, Güvenlik ve Teçhizat Daire Başkanı Bilkutay Yılmaz eşlik etti. Tesislerde Demir, poligona geçerek Sarsılmaz tarafından tasarlanan ve yerli imkanlarla üretilen silahları da test etti.

Demir, silah testlerinden sonra yaptığı açıklamada, hemen hemen her kalibre silahta başarılara imza atan sektörü tebrik etti. Sarsılmaz şirketinin başarılarını yerinde gördüklerini ifade eden Demir, "Savunma sanayii sektöründeki bütün paydaşlarımın burada emeği var. Emeği geçen tüm paydaşları tebrik ediyor, dünyada marka olmaya doğru daha nice başarılara imza atacağımıza emin olduğumu belirtiyorum. Daha üst kalibre silahlara doğru olan yolculuğumuzda da dünya markası Türkiye yine kendini gösterecektir" dedi.

'ARTIK TÜRKİYE SİLAHTA DÜNYA MARKASI'

Demir, 7 yıl öncesine kadar bir piyade tüfeği bile olmayan ülkenin şimdi çok çeşitli tüfek ve silah üretimi yapar hale geldiğini işaret ederek, "Bugün de Sarsılmaz şirketimizin yaptığı 12.7 mm silahın araç üstü versiyonunu burada test ettik, atışlar yaptık. Bu silahın muhtelif ortamlarda kullanımıyla ilgili şirketlerimiz çalışıyorlar. Bunun hem kara araçlarında hem hava araçlarında kullanılan başka bir modeli ve deniz araçlarında kullanılan modelleri de yapılmaya devam ediliyor. Aynı zamanda araç üstü 7.62 silahımızın da denemesini yaptık. Bunun yanında MPT silahımızın çeşit model ve farklılıklarla üretildiğini, kuvvetlerimizin isteklerine göre çeşitli değişiklikler yapıldığını,5.56 ve 9mm çapındaki silahların da makinalıların da burada her türlüsünün gayet iyi ve eşsiz bir şekilde üretildiğini görüyoruz. Artık Türkiye silahta dünya markası. Nasıl ki tabancalarımız dünyada bir marka oldular görüyoruz ki tüfeklerimiz çeşitli kalibre tüfeklerimiz de artık bir dünya markası olma yolundalar. Çünkü şu anda silahlı kuvvetlerimizin ve güvenlik güçlerimizin hemen hemen her ihtiyacını karşılayacak seviyede çalışmalar devam etmekte. Giderek daha üst kalibrelere doğru silahlar üretiliyor. 12.7 bunun bir örneği. Daha sonra 20mm-25mm-30mm gibi kalibrelerde de ürünlerimizin çıktığını yavaş yavaş göreceğiz” dedi.

Yunanistan silahlanmada hız kesmiyor

 

Çevrim içi alışveriş platformlarında yasa dışı silah satışı

 

Gökbey silahlanıyor, Atak yolcu taşıyacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz15 Ağustos 2022 19:18

    Veri gardaş satılan Tank Palet Fabrikasında Fırtına Obüsleri üretiliyor. Aynı zamanda bakım onarımları yapılıyordu. TSK da yer alan tanklarında burada bakım onarımları yapılıyordu.

  • veri15 Ağustos 2022 10:23

    daha düne kadar tsk da alman patentli g-3 ler kullanılıyordu ,gelişmiş ülkeler bunları 1800 lerin sonuna doğru ütretti,bizde daha yeni başladı ,fakat bunlar güzel adımlar,savunma sanayinde güzel adımlar atılıyor,benim derdim hem yandaşlara hem akp karşıtlarına ,biz meselelere siyaseti karıştırarak bakıyoruz,birincisi tank palet fabrikası dediğin yerde tank palet üretilmiyolr sadece bakım onarım yapılıyor orada yapılan işler bugün sanayiydede yapılır ikincisi yandaşlara fazla uçmayalım biz gelişmiş ülkelerin çok gerisindeyiz günümüzde nükleer güce sahip değilsen dünyada söz sahibi olamassın,bir avuç denilen pkk terör örgütü ile 40 senedir uğraşıyoruz,birsürü şehit verdik vermeyede devam ediyoruz,fazla havalanmayalım...

  • xyz15 Ağustos 2022 05:18

    ALI YILDIRIM; TEKEL, SEKA Kağıt fab., Şeker fab., Beykoz Deri fab., Sümerbak Tekstil fab. VB. kim sattı. Limanları, Termik Santralleri, Enerji Dağıtım Işlerini VB. kim sattı. Tank Palet kim sattı. Daha sayayım mı? Önce bunlara hassasiyet göster ondan sonra endişene hak vereyim. Tamamen yaptığın ucuz bir numara. Biraz olsun samimiyet. Masa ile kafayı bozmuşsun. Bu ucuz numara ile olmaz olmaz.

  • xyz14 Ağustos 2022 23:51

    ALI YILDIRIM şeker fabrikaları, kağıt fabrikaları, deri fabrikaları, Sümerbank tekstil fabrikaları vb. kapanınca sorun yok. Limanlar satılınca, termik santraller ve barajlar satılınca, tekel satılınca, ptt satılınca vb. sorun yok. Derdin savunma şirketlerinin satılmasımı komik olma. Savunma sanayisine ait tank palet satılmadì mı? Yarın bunlarda Katar, BAE veya Suudlara satılınca onada bahaneyi bulursunuz. Geç bunları.

  • ALİ YILDIRIM14 Ağustos 2022 22:19

    İnşaallah şu  7 masa iktidara gelmez de savaş uçağı ve hava savunma sistemlerini yaparız yoksa bu fabrikalar tek tek kapanır.

  • Kolpaşar sizi15 Ağustos 2022 07:18

    Len bari yazı karakterini değiltirin büyük harf isim trol yorum alayınız kolpasınız.

  • xyz14 Ağustos 2022 23:51

    Hadi oradan trol.