E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaşın seyrini değiştirecek gelişme---

Savaşın seyrini değiştirecek gelişme

Savaşın seyrini değiştirecek gelişme
13 Nisan 2022 - 08:09 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, ABD’den dikkat çekici bir hamle geldi. Kaynaklar, ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) savunma sanayi endüstrisinin önemli 8 aktörünü bir araya getirmeye hazırlandığını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı'nın, ülkenin önde gelen 8 silah ve savunma sanayi şirketinden yetkiliyi bir araya getirerek Ukrayna için bir yol haritası çizmeyi planladığı açıklandı.

Yetkililer, ABD’nin önde gelen 8 savunma sanayi şirketi ve silah üreticisini ağırlayarak “Ukrayna’nın silah ihtiyacına karşı kapasitemizi zorlayabilir miyiz” sorusunu masaya yatıracağı öğrenildi.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Ukrayna’nın silah ihtiyacına karşı bir hazırlık toplantısı düzenleneceğini belirtirken ABD Savunma Bakanlığı’nın silahların tedarikini sağlayan Satın Alma ve İdame Dairesi’nin 90 dakikalık bir mini zirve düzenleyeceğini ve toplantıya ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Kathleen Hicks’in de katılacağını duyurdu.

KÜÇÜK SİLAHLAR TERCİH EDİLİYOR

Pentagon, Javelin tanksavar ve Stinger uçaksavar füzelerinin en etkili silahlar olduğunu ve ufak silahların tercih sebebi olduğunu da aktardı.

Toplantıya, Raytheon Technologies, Lockheed Martin Corp ile birlikte Boeing Co Northrop Grumman, General Dynamics ve L3Harris Technologies katılacak. Raytheon ve Lockheed Martin ortak olarak Javelinleri üretirken Raytheon da  Stingerların üreticisi olarak biliniyor.

Rusya'nın Ukrayna'daki büyük kaybının sırrı

 

600'den fazla şirket, Rusya'yı terk etti

 

Borrell: Rusya dünyada kıtlığa neden oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)