E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Savaş yuanın küreselleşmesini destekleyecek"---

"Savaş yuanın küreselleşmesini destekleyecek"

Savaş yuanın küreselleşmesini destekleyecek
28 Mart 2022 - 14:50 borsagundem.com

Tayvan'da güvenlik bürokrasisi Ukrayna savaşının, yuanın daha fazla alan kazanmasında etkili olmasına yardımcı olabileceğini ve Çin'in ABD'nin yanında yer alması durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerleyebileceği düşüncesinde.

Tayvanlı üst düzey bir güvenlik bürokratına göre Ukrayna savaşı ve Rusya’nın küresel mali sisteminden çıkarılması Çin’in para biriminin kullanımını artırması için bir fırsat olabilir.

Rusya yaptırımlar nedeniyle dolar ve euroya olan erişiminin kesilmesiyle ülke ekonomisinin gördüğü zarara karşı durmak için Çin’e güvendiğini ve yuan kullanacağını belirtmişti.

Parlamentoda soruları yanıtlayan Ulusal Güvenlik Bürosu Direktörü Chen Ming-tong, Çin’in ABD dolarının hakimiyetinden kurtulmak için devamlı yeni yollar aradığını ve savaşın yuanın kullanımını artırabileceğini söyledi.

Chen, “İster renminbi ile ticaret, ister para basma sistemi olsun bu, Çin tarafından değerlendirilmesi gereken bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Çin’in kendi toprağı olduğunu iddia ettiği Tayvan savaş başladığından bu yana Pekin’in kendisine yönelik benzer bir hamlede bulunacağından çekinerek alarm seviyesini artırmıştı. Tayvanlı yetkililer de hem kendilerinin hem de Çin’in bu çatışmalardan neler öğrenebilecekleri üzerinde çalışıyorlardı.

CHEN: ÇİN, ABD’Yİ SEÇERSE İLİŞKİLER DÜZELEBİLİR

Chen, Çin’in daha önce yaptığı gibi ABD’nin yanında olmayı seçmesi durumunda, ABD-Çin ilişkilerinin düzelebileceğini de sözlerine ekledi. Çin 11 Eylül saldırıları sonrası bu yönde bir duruş sergilemiş ve ABD nezdinden saygınlık kazanmıştı.

Çin defalarca Rusya’ya uygulanacak yaptırımlara karşı çıkmış ve ülkeyle normal ekonomik ve ticari bağlarını sürdüreceğini açıklamıştı. Pekin Moskova’nın eylemlerini de kınamayı ve Ukrayna’da yaşananlara istila demeyi reddetmişti.

Yuandaki değerlenme, Çin’i tedirgin ediyor

Çin Yuanı, dolar karşısında 3,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Dijital yuan ile yapılan transferler 87,57 milyara ulaştı

Kabine Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomi gündemiyle toplanıyor

Küresel ekonomiler resesyona yaklaşıyor

Putin'in ruble kararı ekonomik savaşı tırmandıracak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Mart 2022 18:10

    Ya rusya  para birimini türkiye olarak gizli anlaşmalar ile TL =ruble yapalım. ARadki farkı USD olarak biz ödememiz gereken doğalgaz dan mahsup edelim. Böylece gizli anlaşmalar ile Türkiye / Ruble kullanılan ir seviyeye ulacaştır. Hiç olmadı aradki farkı el altından külçe altın öle deyecek anlaşma yapalım. Böylece. dünyanın bir çok devletnini firmaları Türkiye ye gelecek. Türkiyeye gelen ithal mallar turkiyeden hoopp rusyaya gidecek. Türkiye/Rusya ticaret yapılabiliyor diye. Bu içi kesinlikle ekonomi bakanlarımız oalrak görüşmeliyiz. Yabancı Rusyada kapanan firmalar paravan açacak ülkemizde ticaret ortamında yeni açılan yabancı firmalar yer alacak. ama bunu ekonomi bakanı vb çıkıp rusla rile görüştük rublle/tl ile ticareti konuşacak. demeliki yabancılar hoopp Türkiye ye paravan firmalarını aktarmalı. 

  • HAYRETTİN TANTAN28 Mart 2022 16:48

    ÇİN ÇİFT KAŞARLI DANSÖZ  OLMUŞ  MAMA PEŞİNDE