E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Saray' hangi yabancıları etkiledi---

'Saray' hangi yabancıları etkiledi

'Saray' hangi yabancıları etkiledi
27 Aralık 2014 - 00:20 borsagundem.com

G.Saray'ın Cumhurbaşkanı'nı ziyareti sonrası Albayrak'ın "Saray'ı gören yabancılar Türk vatandaşı olmak istedi" sözleri sosyal medyada yankı buldu

Gençlerbirliği maçı için Ankara'ya giden Galatasaray kafilesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ziyareti sonrasında Abdurrahim Albayrak tarafından yapılan açıklamalar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Özellikle Albayrak'ın, "Muhteşem bir köşk. Bazı yabancı oyuncularımız köşkü gördükten sonra Türkiye vatandaşı olmaya karar verdi" açıklaması sosyal medyada 'o futbolcular kimler' tartışmasını doğurdu.

Gençlerbirliği maçı için Ankara'da bulunan Galatasaray kafilesi öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Ziyarette Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu.



Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak'ın ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalar ise sosyal medyada büyük bir tartışmanın doğmasına yol açtı. Albayrak yaptığı açıklamalarda, "Muhteşem bir köşk. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sarayın olduğunu düşünmüyorum. Bu bir eserdir. Biz ölüp gideceğiz. Yeni nesil de burada hizmet edecek. Yabancı uyruklu insanlar da gelip burayı görüp imrenecek" dedi.

Albayrak, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ihtişamının kafileyi çok etkilediğini belirtip ekledi:

"Köşkü gördükten sonra birçok yabancı futbolcumuz da Türk vatandaşı olmaya karar verdi."

İşte bu sözler sonrasında sosyal medyada bu yabancı oyuncuların kim oldukları tartışılmaya başlandı.

İşin aslı; Gençlerbirliği maçı için Galatasaray kafilesinde sadece 3 yabancı oyuncu bulunuyor. Bu isimler de Uruguaylı kaleci Muslera, Brezilyalı sol kanat oyuncusu Alex Telles ve Portekizli genç yetenek Bruma.

SNEIJDER, MELO, PANDEV, CHEDJOU VE DZMEAILI ANKARA'YA GİTMEDİ

Galatasaray'ın Sneijder, Melo, Chedjou, Pandev ve Dzemaili gibi oyuncular ise sakatlık ya da kart cezaları nedeniyle Gençlerbirliği maçı kafilesinde yer almamış ve Ankara'ya götürülmemişti. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı gören ve 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya karar veren' isimler Muslera, Telles ve Bruma üçlüsünden biri olabilir.



ALEX TELLES Mİ?

Öte yandan Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Fatih Terim geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada Almanya örneğini vermiş ve bazı yabancı oyuncuların Türkiye vatandaşı yapılarak milli takımda yararlanılabileceğini söylemişti. Bu sözler üzerine Alex Telles bazı açıklamalarda bulunmuş ve teklif gelmesi durumunda Türkiye vatandaşlığına geçip milli takımda oynayabileceğini söylemişti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayranımız yok27 Aralık 2014 17:12

    elin teknolojisi herkesi etkiler arapların ve bizlerin ise lüks sevdası. ayranımız yok içmeye atla gideriz....