E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSancak BMC'yi de istiyor!---

Sancak BMC'yi de istiyor!

Sancak BMC'yi de istiyor!
02 Aralık 2013 - 07:38 borsagundem.com

Borçları olan Akşam’ı alan Ethem Sancak, 950 milyon lira değer biçilen BMC’yi de alacak..

 Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketleri Cengiz-Kolin-Limak Grubu’nun “borçları nedeniyle” almaktan vazgeçtiği Türk Medya Grubu’nun, aynı bedel üzerinde Ethem Sancak’a satışının perde arkası aralandı. Buna göre, 62 milyon dolar bedel üzerinden satılması öngörülen Türk Medya Grubu’nu alan Ethem Sancak’ın, aynı şekilde BMC şirketini de satın alacağı öğrenildi. 950 milyon lira değer biçilen BMC için ihaleye çıkılmayacak. Çukurova’nın onayı ile Show TV yöntemiyle Ethem Sancak’a satılacak.

60 MİLYON $ DA ZARARI VAR
Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, TMSF tarafından İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle el konulan Çukurova Grubu’na ait Akşam gazetesi ve SkyTürk 360 Televizyonu, geçtiğimiz hafta 62 milyon dolar bedel üzerinden Star Medya Grubu’nun eski sahibi Ethem Sancak’a satıldı. Hisse devir işlemi, kurulların onayının ardından gerçekleştirilecek. Ethem Sancak’ın, medya şirketlerine 62 milyon dolar teklifte bulunması, TMSF ve Çukurova Grubu’nda da büyük yankı uyandırdı. TMSF kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Medya Grubu’nun yaklaşık 60 milyon dolar daha piyasaya borcu bulunuyor. Ayrıca, televizyon ve gazeteye yeni yatırımlar yapılması gerekiyor. TMSF kaynakları, “Satmak için, üste para ödenmesi gerektiğini” bildirdiler. Buna rağmen, Ethem Sancak’ın 62 milyon dolar bedel önermesi fon içinde de tartışma konusu oldu.

KİRPİLERİ DE ÜRETECEK
Taraf’ın TMSF kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ethem Sancak sadece medya şirketini değil aynı zamanda Kirpi isimli mayına dayanıklı askeri araçları üreten ve Türkiye’nin ilk otomobil fabrikası olma özelliğine sahip BMC şirketini de satın almak için görüşmelere başladı. Finans sıkıntısı nedeniyle Kirpi üretimlerini durduran BMC şirketi TMSF tarafından el konulmasının ardından, borçlarının bir kısmını protokole bağlamıştı. Yine işçilerin alacakları da belirli protokol doğrultusunda ödenmesi öngörüldü. TMSF bu işlemlerin ardından tekrar, kirpi üretimine başladı. Bir bağımsız denetim şirketi BMC için 950 milyon liralık değer biçmişti. Ethem Sancak ile de görüşmelerin aynı değer üzerinden yürütüldüğü kaydedildi. TMSF yetkilileri, Ethem Sancak’ın öncelikle BMC şirketine talip olduğunu ancak, medya şirketine kimsenin almak istemesi nedeniyle BMC ve medya şirketinin aynı kişiye satılmasının doğru olacağının kararlaştırıldığını bildirdiler. Yetkililer, BMC şirketini satın alan grubun bir anlamda medya şirketini de satın almış olacağını kaydettiler. Öte yandan satış işlemi ise Çukurova Grubu’nun onayı ile gerçekleştirilecek.

İHALESİZ OLARAK SATILACAK
Yani Show TV’deki satış yöntemi uygulanacak. Şirketi alan grup, BMC’yi borçları ile devralacak. Borçların üzerinde kalan kısım ise Fon’a ödenecek. Şirkete talip olan grup, BMC’ye yeni yatırımlar gerçekleştirecek. Bunun içinde, ilave işçi alımı söz konusu olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alma Mazlumun Ahını02 Aralık 2013 18:12

    Hükümet yandaşları işbaşında. Düne kadar altlarında bisikleti olmayan yandaşların bugün Yandaşlık sayesinde Holdingleri oldu.Bunlar hepsinden beter çıktı.

  • metin02 Aralık 2013 13:02

    killing AKDENİZ GÜVENLİKTE HİSSEN VAR ANLAŞILAN

  • metin02 Aralık 2013 13:01

    BU ADAMLAR SAKLALLI DİN SADECE ONLARIN BORÇLAR HAZİYE DOLAYISIYLA MİLLETİN SIRTINA BANKALARDA ÖYLE OLMADIMI MİLLET OLARAK İYİ EŞEKLİK YAPARIZ

  • killing02 Aralık 2013 12:44

    Bnece Akdeniz Güvenlik alacaktır BMC yi

  • BORSACI02 Aralık 2013 11:45

    BMCYİ İYİ BİR GURUP ALIRSA BORSADA İŞLEM GÖREN KATMER İŞİ ÇOK ZORLAŞIR...TOMA ÜRETİMİ VAR..REKABET ŞİRKETİ BOZAR

  • bistvadisi02 Aralık 2013 09:34

    hem ethem sancak alacakta ne olacak inliz motorları takıp takıp yerli die satacaklarlar tümosan deli gibi arge yapıyor 2015 de kamyon ve otobüs motoru üretecekler altay tankınında motorunu üretmeye talipler 100 milyon ucuz olsun tümosanın olsun en azından yerli malı herkez onu kullanmalıyı rahat rahat soylerler

  • bistvadisi02 Aralık 2013 09:12

    ethem sancak diyorsunuzda albayrak(tümosan)ı nereye atıyorsunuz albayrak şirketide talibtir fabrikaya albayraklar alırsa hiç şaşırmayın ve alırlarsa daha iyi olur %100 yerli motor ureten tek kurum onlar.

  • SERKAN Ç02 Aralık 2013 09:04

    HAMDOLSUN...!!!