E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSan-El işlem görmeye başladı---

San-El işlem görmeye başladı

San-El işlem görmeye başladı
02 Aralık 2013 - 08:56 borsagundem.com

San-El Mühendislik payları bugün işlem görmeye başladı

San-El Mühendislik Elektrik Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş., SANEL.E işlem koduyla 02.12.2013 tarihinden itibaren (BUGÜN), İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacak. 3,98 TL'den halka arz olan San-El mühendiliğin yüzde 28,7 oranındaki payları Piramit Menkul tarafından halka arz edilmişti.
 

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, 2013 yılı içinde sermaye piyasası araçlarının halka arzı ile şirketlere toplam 52 milyar lira kaynak sağlandığını belirterek, "Geçen sene bu tutarın 47,5 milyar lira olduğu düşünüldüğünde 2013 yılı performansının bir önceki yıldan daha iyi olduğunu söylemek yanlış değil" dedi.

San – El Mühendislik AŞ'nin, İkinci Ulusal Pazar’da işlem görmesi dolayısıyla düzenlenen gong töreninde konuşan Yılmaz, San-El Mühendislik’le birlikte 2013 yılında halka arz işlemi gerçekleştiren firma sayısının 18’e, borsada işlem gören şirket sayısının ise 421'e yükseldiğini söyledi.

Bu yıl içinde sermaye piyasası araçlarının halka arzı ile şirketlere toplam 52 milyar lira kaynak sağlandığını belirten Yılmaz, "Geçen sene bu tutarın 47,5 milyar lira olduğu düşünüldüğünde 2013 yılı performansının bir önceki yıldan daha iyi olduğunu söylemek yanlış değil" dedi.

Bu rakamın yeterli olmadığının altını çizen Yılmaz, "Gelecek yıllarda hem şirketlere halka arz yoluyla  hem de borçlanma araçları ve diğer sermaye piyasası araçları ihraç yoluyla uzun vadeli yüksek montanlı kaynak sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü ülkemiz ekonomisinin ancak uzun vadeli kalıcı kaynaklarla daha sürdürülebilir bir noktaya geleceğine inanıyoruz. Tabii bu başarımız tek başına gerçekleştireceğimiz bir olgu değil. Sermaye piyasasının diğer aktörleri de bu işin içinde aktif olarak yer alıyorlar. Bu vesile ile bu halka aracılık eden firmaya ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"San-El Mühendislik, taahhüt ettiği temettü dağıtımlarını yapmak için azami gayret gösterecektir"

San – El Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yalçın da şirketin başarılı bir halka arzdan sonra borsa şirketlerinin arasına girdiği için gurur duyduğını söyledi. Yalçın, kendilerine göre halka arz sürecinin SPK veya Borsa İstanbul nezdinde bir başvuru ile başlayıp, gerekli prosedürlerin tamamlanması ile biten bir süreç olmadığını, bu süreci belirli prosedürleri tamamlamak olarak görmek yanılgısının süreç sonunda oluşacak başarısızlığın nedeni olacağını kaydetti.

Söz konusu prosedürlerin şirketleri daha profesyönel daha şeffaf yapmak amacını gütmekte olduğu belirten Yalçın, "İşte bu sebep itiberiyle bize göre halka arz şirketlerin kuruluş itibariyle başlamış olduğu bir süreç. Aslında bu süreç ticari bir faaliyet için kurulmuş şirketlerin zaman içerisinde köklü bir kuruma dönüşme, yapısal reformları gerçekleştirme ve bir yol haritası belirleme sürecidir" dedi.

2005 yılında faaliyetlerine başlayan San-El Mühendislik'in bugün itibariyele şirkete aldığı yeni ortakları ile yoluna devam edeceğini söyleyen Yalçın, şirkete katılan yeni ortaklara teşekkür etti. Yalçın, "Yeni ortaklara anlatmak isterim ki; San-El Mühendislik güçlü finans yapısıyla karlılık odaklı faaliyetlerine bütün gücüyle devam edecek. Taahhüt ettiği temettü dağıtımlarını yapmak iiçin azami gayret gösterecektir" diye konuştu.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)