E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞampiyonlardan YGS tüyoları---

Şampiyonlardan YGS tüyoları

Şampiyonlardan YGS tüyoları
12 Mart 2016 - 03:21 borsagundem.com

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na bir gün kala, geçen yılki sınavda üst sıralarda yer alanlar, adaylara son günle ilgili çarpıçı önerilerde bulundu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) derece yapmış 150 gencin başarı sırlarını ‘Sınav Sürecinde Şampiyonlar ve Deneyimleri-YGS ve LYS’de Türkiye Derecesi Yapmış Öğrencilerin ve Ailelerinin Başarı Sırları’ isimli kitapta toplandı. Türkiye’nin başarılı çocukları, sınav kaygısını yenmenin yollarını anlattı. Şampiyonların YGS adaylarına altın değerindeki tüyoıları Gamze Kolcu'nun Hürriyet'teki haberindie...

BAŞARISIZLIĞI BİLİNÇALTINA İŞLEMEYİN

Halide İslamoğlu 2015 LYS 77’ncisi (ODTÜ İngilizce Öğretmenliği): Kilit nokta bırakmamak, azimle devam etmek, umudunu kaybetmemek. Başarısız olacağım korkusu bilinçaltına işlememeli. Kaygılıysanız sınav gününden önce ondan kurtulun. Olabildiğince rahat olun. Kitapçığı açtığımda karşılaştığım ilk soru beni korkutmuştu. İkinci sorudan başladım ve o soruya daha sonra döndüm.

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM

Tunç Bayram YGS 552’ncisi (ODTÜ Endüstri Mühendisliği): Sınav olağanüstü bir durum. En başarılı olduğum testten başladım. Yarın herkes de en iyi olduğu testten başlasın. Yapabildiğini görünce moral yükselir, telaş düşer, kendine güven artar. YGS’deki her bir soru için ben yıl içinde 400 soru çözdüm. ‘Gireceğim, ezeceğim ve çıkacağım’ diyordum kendime.

OTOBÜSE MATEMATİK FORMÜLLERİYE BİNDİM

Hazal Gürler 2015 LYS 336’ncısı (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi): Sınavdan önceki gün çok önemli. Her zamankinden farklı bir şey yapmasınlar, erken uyumaya çalışmasınlar. Erken yatar ve ‘uyumalısın’ derlerse, yatakta kıvranırlar, stresten uyuyamazlar. Sınav günü otobüste bütün yıl duvara astığım matematik formüleri vardı elimde.

DENEYİMLERİN KİTABI YAZILDI

KİTAP projesinin koordinatörü Halil Çakaloğlu ise şunları söyledi: “Başarılı çocukların ortak özellikleri arasında, ailelerinin birlikte olması, ailelerinin ödül-ceza yöntemine başvurmaması, sosyal olmaları ve idollerinin olması var. Meraklılar, hayal kuruyorlar, aileleri en büyük destekçileri, harçlık sistemi uygulanmış. Başarının arkasındaki en önemli etkenin aile olduğunu gördük. Kitapta yer verdiğimiz derece yapmış çocukların hepsinin ailesi en büyük destekçileri olmuş. Başarıya giderken izledikleri yolları, aynı mücadelede olanlarla paylaşmak istedik.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)