E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSalgının işsizliğe etkisi beklentileri aşıyor---

Salgının işsizliğe etkisi beklentileri aşıyor

Salgının işsizliğe etkisi beklentileri aşıyor
20 Nisan 2020 - 12:20 borsagundem.com

Asya - Pasifik ülkeleri üzerinden yapılan değerlendirmede S&P Global Ratings, korona virüsün işsizliğe olan etkisinin salgının bitişinden sonraki dönemde de süreceğini belirtiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla uygulamaya konulan sosyal mesafe önlemleri dünya çapında işsizliğin artmasına neden oluyor. Küresel kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings’in hazırladığı rapora göre virüs sonrasında artan işsizliğin telafisi zaman alabilir. Pazartesi günü paylaşılan rapora göre Asya – Pasifik ülkelerinde işsizlik oranı yüzde üçün üzerine çıkması mümkün. Bu oran ortalama bir resesyonun iki katı seviyesinde.

S&P Global Ratings’in Asya – Pasifik Baş Ekonomisti Shaun Roache, “Asya Pasifik’te artan işsizlik salgın kontrol altına alındıktan sonra daha kısıtlı bir iyileşme ve borçlu hane halkı ekonomisi için kredi yükü anlamına gelebilir” ifadelerini kullandı. Roache’ye göre tarihî seviyelerde artan işsizlik kolayca geri çevrilebilir değil.

S&P’nin verilerine göre Asya Pasifik’teki 100 kişiden 55’inin çalıştığı en önemli iş alanı korona virüsten en fazla yarayı alan hizmet sektörü. Rapora göre sektördeki birçok yeni firma küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından oluşturuluyor ve genellikle ani bir ekonomik resesyon sırasında ayakta kalabilmek için yeterli kaynak bulunduramıyor.

S&P raporunda konuyla ilgili, "Şirket gelirleri çöktüğünde, hayatta kalmak için, bu firmalar her türlü harcamayı kesmek zorunda kalacaklar. Çoğu durumda, en büyük giderleri kiraları olacaktır" ifadeleri kullanıldı. Kredi derecelendirme kuruluşu çalışanların işlerine tutunmaları halinde dahi çalışma saatlerinde ve ücretlerinde kesinti yaşayabileceklerini belirtti.

Moody's: İnşaat sektörü 3 yıl sonra yön değiştirdi

 

Yatırımcılar bilançoları bekliyor

 

Bilançoları es geçip hisse alma zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.21 Nisan 2020 08:52

    İŞSİZ INSANLARIN YİYECEK GİYECEK BARINMA GİBİ TEMEL İHTIYAÇLARI MUTLAKA GİDERİLMELİ AKSİ TAKTIRDE İŞSİZLIGİN ÇOK OLDUĞU ÜLKELERDE HIRSIZLIK GASP DARP MAFYA OLAYLARI ARTACAKTIR DAHA BETER OLAYLAR DA OLABİLİR/BAŞLAYABİLİR

  • Yorum20 Nisan 2020 16:25

    İşsizliğe etkisi ne ya çalışan kalmadı herkes evde oturuyor kimya saglık gıda hijyen bunun dışındakiler evinde oturuyor