E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar bilançoları bekliyor---

Yatırımcılar bilançoları bekliyor

Yatırımcılar bilançoları bekliyor
20 Nisan 2020 - 10:10 borsagundem.com

Korona virüsün etkisiyle hareket eden küresel piyasaların bu hafta içeresindeki en önemli gündemi bilanço sezonu olacak. Pazartesi gününün en önemli gündemiyse petrol fiyatları ve dolardaki toparlanma süreci

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalarda yeni hafta başlarken korona virüs salgınıyla beraber gündemi belirleyen en önemli konular ABD’deki bilanço sezonu ve doların küresel piyasalardaki değeri. Bloomberg'in haberine göre pazar günü ham petrol fiyatlarında gerçekleşen düşüşse piyasalarda pazartesi gününün en önemli gündem maddesi.

Pazartesi günü ABD şirketlerindeki bilanço sezonuna hazırlanan küresel piyasalarda doların güçlenmesi Asya yatırımcıları için büyük bir yankı uyandırdı. Petrol fiyatlarındaki değişimse Asya piyasalarını etkileyen en önemli emtia verisiydi. Batı Teksas ham petrolünün varili 16 doların altına düşerken, varil fiyatı 2001'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Dolar küresel piyasalarda cuma gününden itibaren düşüşlerinin bir kısmını telafi ederken, ABD Hazinesi büyük ölçüde yatay seyretti. Avustralya ve Japonya borsalarındaki hisse senetleri Asya-Pasifik piyasaları arasında en büyük düşüşleri yaşarken, Çin ve Kore endeksleri daha iyi performans gösterdi. ABD hisse senetleri vadeli önceki kayıplarını sildi.

Petrol, 21 yılın dibinde

Hafta içerisindeki bilanço sezonunda yatırımcılar salgının işletmelere ne derecede etki ettiğini izleyecek. Pazartesi günü IBM, Infosys ve China Mobile şirketleriyle başlayacak bilanço sezonunu Coca-Cola ve Netflix takip edecek. Goldman Sachs stratejistleri ABD şirketlerinin bu yıl nakit harcamalarını rekor düzeyde geri çekeceğini öngörüyor.

Çin’de bankalar yatırımcıları kredi konusunda desteklemek amacıyla bir yıllık kredilerde en düşük faiz oranını 20 baz puan indirdi. Maliye bakanlığından yapılan açıklamada da "yakın vadede" özel amaçlı tahviller ekstra 1 trilyon yuan (141,3 milyar dolar) arttırılacağını belirtti. İlk çeyrekte büyümede görülen tarihi düşüşün mali politikalarda reaksiyonu arttırdığı sinyali verildi.

ABD’de Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin kriz nedeniyle kapanmanın eşiğine gelen küçük işletmelerin desteklenmesi amacıyla ortaya konan kredi programına fon sağlanması konusunda olumlu izlenimler verdi.

Avrupa’daysa Financial Times’ın haberine göre merkez bankası yetkilileri ile Avrupa Komisyonu arasındaki görüşme dikkat çekti. Gündemdeyse Euro Bölgesi’nde kötü banka olarak adlandırılan bankaların milyarlarca euro değerinde krediyi borçlu şirketlerin bilançolarını düzenlemek için kullanması riskine ilişkin önlemler vardı.

Virüs cephesindeyse, New York Valisi Andrew Cuomo eyaletin korona virüs ölümlerinin en yüksek noktasını geçmiş olabileceğini söyledi. İtalya, İspanya ve İngiltere'de günlük ölümlerin azaldığı bildirildi.

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı

 

BİST haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Katmerciler 20 Nisan 2020 21:39

    Bilanco kimsenin umrunda degil gruplar nereye yonlendirirse robotlar koyunlar o yone kosuyor 0.80 kurusluk Tspor hissesini maclar oynanmiyor o kadar sikintida 9,00 Tl ye yukseltip sattilar ytd

  • yaşar20 Nisan 2020 20:45

    borsa borsaçılıktan çıktı ..borsa dedigin şirketleri fiyatlar ...borsa sarı kafanın yaptıgı söylediklerini iyi algılıyor ..kim kurduysa masayı sarı kafaya göre hareket ediyor ...yeter ki sarı kafa yalanlarını sıralasın gerçekleri bakmıyor borsa ...sarı kafa yalan söyledikçe borsalar çoşuyor bakalım bu amerikan filmin sonu ne olacak ...

  • Yorum20 Nisan 2020 18:48

    Bilançosu iyi gelecek kaç firma var

  • ZEYREK ZEMHERİ20 Nisan 2020 16:20

    ne bilançosu arkadaş her gün tavan yapan hisse senetlerinin bilançoları iyimiki sanki .çoğunun bilançosu zararda hepsi 5-10 katladı.yeterki hisseyini bul.doğru hisseye oyna.tam bir kumar oldu.

  • Future 202320 Nisan 2020 11:35

    Sn ilgililer Bilanço açiklanma tarihini erteleyerek Yatirimciya iyilik yapalim derken kotuluk yapilmis olmadimi........Insanlar onunu görmeden neden yatirim yapsin.Birakin iyi sirketler yaturimcisini dusunenler yasasin; kotuler sadece milleti soymayi ahlak edinenler batsin........Ytd

  • h yılmaz21 Nisan 2020 11:30

    Gida özellikle bim migros bu iki hise çok ucuz kalmiş bim 1,223000 000 kar en az yüzde 40 iskonto ytd