E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaldırganlar El-Kaideci mi?---

Saldırganlar El-Kaideci mi?

Saldırganlar El-Kaideci mi?
07 Ocak 2015 - 15:52 borsagundem.com

Paris'te mizah dergisini basıp 12 kişiyi öldürenlerin El-Kaideci olduğu iddia edildi

Le Figaro gazetesi Charlie Hebdo dergisinin çizerlerinden Cabu (76), Charb (48) Wolinski (80) ve Tignous (58) hayatını kaybettiğini bildirdi.Guardian, eylemi düzenleyen militanların 4 kişi olduğunu açıkladı.

Daha önceden öldüğü bildirilen Tignous (58) isimli çizerin son gelen raporlarda yaralı olarak saldırıdan kurtulduğu belirtilmişti. Ancak gelen son bilgilere göre Tignous da hayatını kaybetti. Charlie Hebdo binasına otomatik tüfekle giren saldırganlar yayın kurulu toplantısındaki gazetecileri hedef seçti. İsim isim sordular.

O ANLARI ANLATTI!

Derginin çizerlerinden Coco, olayı şöyle anlattı:

"Kızıma bakmaya gitmiştim. Gazetenin kapısına geldiğimde silahlı ve maskeli iki kişi bizi vahşice tehdit etti. İçeriye girmek istediler. Ben şifreyi girdim. Wolinski ve Cabu'ye ateş ettiler. 5 dakika sürdü... Bir masanın altına sığındım... Kusursuz Fransızca konuşuyorlardı... El Kaide olduklarını, intikam aldıklarını söylediler..."

*  Paris'te öğrencilerin okul dışındaki tüm aktiviteleri iptal edildi.

*  Fransa'da bütün basın kuruluşlarının, medya ofislerinin ve ibadethanelerin saldırı sonrası koruma altına alındığı açıklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)