E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSahte faks geldi, uyuşturucu baronu tahliye oldu---

Sahte faks geldi, uyuşturucu baronu tahliye oldu

Sahte faks geldi, uyuşturucu baronu tahliye oldu
25 Mart 2015 - 06:43 borsagundem.com

Uyuşturucu imal etmek suçundan hükümlü olarak cezaevinde yatan Doğan Alagöz, bir faksla gelen ‘sahte tahliye ilamı’yla tahliye edildi

‘Uyuşturucu Doktoru’ ve ‘Sentetik baron’ lakaplarıyla tanınan Doğan Alagöz’ün 2010 yılında İkitelli İSTOÇ’taki uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen deposuna yapılan operasyonda 47 bin extacy hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirildi. Alagöz ve Kartal’da ilaç fabrikası bulunan Haluk Soylu’nun da aralarında bulunduğu toplam 14 kişi tutuklandı. 

12 YIL HAPİS ALDI

Doğan Alagöz’ün, savcılık ifadesinde, tüm bu uyuşturucu hapları, antikacı Erdem Ersoy için imal ettiğini söylemesi üzerine, bu kişi de gözaltına alındı. Ancak Ersoy, ifadesi sonrası serbest kaldı. Savcılıkça yürütülen oruşturma sonunda, Doğan Alagöz hakkında, “uyuşturucu ticareti yapmak” ve “örgüt kurmak” suçundan 43 yıla kadar hapsi istendi. Davaya bakan İstanbul 10’ncu Ağır Ceza Mahkemesi 19 Şubat 2013’te, Alagöz’ü “uyuşturucu madde imal etmek”ten 12 yıl 6 ay hapse mahkûm etti. Yargıtay Alagöz’ün cezasını 2014’te onadı.
Doğan Alagöz, Silivri 4 No’lu Cezaevi’nde yatarken, 16 Ocak’ta İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Yargıtay’dan gönderilmiş gibi faksla sahte tahliye ilamı çekildi. Mahkeme kalemi, Yargıtay’ın numarası zannederek, faksın üzerinde yazılı bulunan numarayı telefonla aradı. Tahliyenin doğru olduğu teyidini alan memur sahte tahliye ilamını Silivri 4 No’lu Cezaevi’ne gönderdi. Cezaevi, mahkeme kalemini arayarak tahliyeyi teyit etti. Bunun üzerine baron aynı gün serbest bırakıldı.

1 AY SONRA FARK EDİLDİ

İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki cezaevlerinden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli infaz savcısı Ahmet Aykuş olaydan yaklaşık 1 ay sonra tahliye ilamlarını incelerken cezası onanan hükümlünün tahliye kararındaki yanlışlığı fark etti. İnceleme sonrası ilamın sahte olduğu anlaşılınca firari baron hakkında derhal yakalama kararı çıkarıldı. Olaya karışan memurlar hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.

4 ülke 20 yıl hapis

Doğan Alagöz, Almanya, Fransa, İtalya ve Türkiye’de toplam 20 yıl hapis yatıp çıkmıştı. 2003’te Esenyurt’ta sentetik uyuşturucu ‘captagon’ imal etmekten hapis cezası alan Alagöz, geçen yıl cezasını tamamlayınca salıverilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)