E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Sahibinden' sitesine soruşturma!---

'Sahibinden' sitesine soruşturma!

'Sahibinden' sitesine soruşturma!
27 Temmuz 2022 - 10:13 borsagundem.com

Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ'ye 'aşırı fiyat uyguladığı' gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ'nin emlak ve vasıta satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.06.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-29/469-M sayı ile karar verdi.

Rekabet'ten 7 şirket hakkında soruşturma kararı

Rekabet Kurulu, iki firmaya 8 milyon ceza kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Temmuz 2022 11:49

    aman dikkat edin. Ya hala anlayamadılar. :D şimdi sen Sahibindeni kıstır kıstır, sonra oradaki üyeleri abuk subuk global sitelere kaçırt. Müşteri ne yapacak  ? aaaaaa sahibinden denetimli , kayıtlı, ben başka sitelere kaçayım, yabancı sitelere gideyim,  kendime site yapayım, izlenmeyen yerlere gideyim vb. olacak. ... böylece sahibinden baskılar va yaptırımlar karşısında devletin işini yapmak zorunda kalıp yıpransada, hile hurda başka alanla kaçacak ve amaa ulaşılamayacak :D atıyorum alkol 50 tl oldu mekanda ne olacak ? gençler 25 olan kayıtsız, hileli, deneyimsiz mekanalr ortamlar kot insanların arasına kaçacak. alkol sağlığa zararlı bu arada... yani bazen kanunlar ölçülü mantıklı olmalı.devlet memuru gibi sahibinden üzerine baskı kurup amirlik yapıp ceza kserim haaa zihniyeti çözüm olamaz asla :D karar vericiler eğitimsiz diye düşünüyorum. piyas aile konuşmayan dediğim doğru sen bilmiyorsun ukalalığında hep.