E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı'ndan Şarbon açıklaması---

Sağlık Bakanlığı'ndan Şarbon açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan Şarbon açıklaması
06 Eylül 2018 - 21:22 borsagundem.com

Sağlık Bakan Yardımcısı Eldemir, şarbon hastalığı iddiaları ile ilgili, "Herhangi panik yapılacak bir durum yok, 'etten, proteinden uzak durun' denilecek bir durum yok. Her şey kontrol altında." dedi

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, valiliği ve büyükşehir belediyesini ziyaret etti.

Halk Sağlığı Müdürlüğünde kentteki sağlık yatırımlarına ilişkin il ve ilçe müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştiren Eldemir, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Gazetecilerin Türkiye'deki şarbon hastalığına ilişkin son durumu sorması üzerine Eldemir, "Sağlık Bakanlığı olarak iddiaları yakından takip ediyoruz. Bakanımızın gayet net açıklamaları var. Bazı vatandaşlarımızı ihtiyati tedbir olarak sağlık tesislerimize çağırıp müdahalede bulunuyoruz. Herhangi panik yapılacak bir durum yok, 'etten proteinden uzak durun' denilecek bir durum yok. Her şey kontrol altında. Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda gıda ve sağlık tarafı üzerinde gerekli hassasiyeti gösteriyoruz." diye yanıt verdi.

Şanlıurfa'ya 320 doktor atanacak

Eldemir, kısa süre içerisinde Şanlıurfa'ya 320 doktorun atamasını yapacaklarını belirtti.

Kent genelinde 30 civarında aile sağlık merkezi inşaatının devam ettiğini dile getiren Eldemir, Ceylanpınar ve Harran ilçelerinde de yeni devlet hastanelerinin inşaatına başlanacağını söyledi.

Sağlık alanında kentin öne çıkan ihtiyaçlarını karşılayacaklarını vurgulayan Eldemir, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şanlıurfa Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinin inşaatı başlayacak. Yeni ihtiyaçların da gereğini yapacağız. Fiziki yatırımların yanı sıra nitelikli sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için de katkılar sağlayacağız. Şanlıurfa'ya çok ciddi sayıda doktor ataması yapacağız. Ataması olacak 320 doktorumuz arasında çoğunluk ihtiyaçtan dolayı kadın doğum uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanı olarak belirlendi. İnşallah Şanlıurfa'nın sağlık ihtiyaçları noktasında çok önemli bir adım atmış olacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 07 Eylül 2018 07:43

    Bu koyunlar şarbon a bile itiraz etmediyse ne yapılsa hajediyorlar demekki. Not, bakalım cehape yi nasıl suçlayacak elin koyunu.

  • Bika07 Eylül 2018 00:04

    Tıp eğitimi almamış olanların şarbon hastalığı konusundaki düşüncelerinin ciddiye alınacak tarafı yok.

  • fatih06 Eylül 2018 23:44

    sizin varya ağzınızdan çıkan tek söze inanılmaz YALANCILAR.....

  • Günaydın canım 06 Eylül 2018 23:35

    Soymayı boş Verde ona alıştık birde CANIMIZA kast ediyorlar birde müslüman bunlar birde Milli bu Tayyip TÜRK çiftçisini öldürdün be mazot 6 tl

  • Günaydın mutlu 06 Eylül 2018 22:56

    Çok kontrol altında hastalık lı hayvanları yurtdışından bilerek getirin avantacı akp doyamazdınız milleti soymaya

  • Hoca06 Eylül 2018 22:50

    Şanlıurfa'da sığır çok, daha fazla veteriner lazım

  • ş urfa06 Eylül 2018 23:53

    senden iyi sığır yok bence geçti o günler milete tepeden bakmalar sende kendini şimdi nimetten sayıyon vah zavallı

  • Sağlıkçı06 Eylül 2018 21:48

    Halil Erdemir inşaat mühendisi olduğu için sağlık ile ilgili konulara yaklaşımı oldukça farklı. Böylesine önemli bir makamda olsaydım, halkımıza, güvenlik tam olarak sağlanıncaya kadar çok dikkatli olmalarını ve özellikle et ve balık kurumundan uzak durmalarını tavsiye ederdim.

  • Ejder Komodolu06 Eylül 2018 21:44

    Evet....Çernobil vakasında çayda radyasyon var diyen gavurdur diyen bakan da gördük biz...Tetbir lezem...