E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı’ndan aşı açıklaması: Kademeli olacak!---

Sağlık Bakanlığı’ndan aşı açıklaması: Kademeli olacak!

Sağlık Bakanlığı’ndan aşı açıklaması: Kademeli olacak!
21 Ekim 2020 - 16:08 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür" denildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan grip aşısına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür.

1-Vatandaşlarımız risk durumlarını E-nabız sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir.

2. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacaktır. Manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacaktır.

3. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecektir. Eczanenin Reçetem Sistemi’ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturulacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mağdu kronik21 Ekim 2020 20:48

    :) Sağlık bakanlığının kronik riskli kronik hastalıklar listesinde yer alan iki tane kronik hastalığım ve yine aynı listede olan akut sendrom geçirmiş olmama rağmen sistem bana covid-19 riskli kronik hastlığı yoktur dedi. Tek kalp damarında stand olan bir arkadaşım, bypass olan aynı dairedeki arkadaşım idari izinli sayılırken ben hem kalp damarında stand hem bypasslı kalp damar hastası ayrıca kronik hastalıklar listesinde yer alan şeker hastalığım olmasında rağmen idari izinli sayılmadım. Şimdi yine aynı olaylar olacak bu durumda olmama rağmen e-nabız beni riskli kronik hastlalıklar listesinde göstermedinden aşı olamacağım. Dört aydır durumun düzeltilmesi için uğraşmama rağmen muhatap bulamıyorum. Başvurularımın hiçbirine dönüş yapılmıyor. Şimdi gelde sen bunların krizi doğru yönettiğine inan. Sadece Allah'a havale ediyorum.