E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı'nda büyük skandal---

Sağlık Bakanlığı'nda büyük skandal

Sağlık Bakanlığı'nda büyük skandal
06 Eylül 2018 - 09:21 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Sıhhiye’deki tarihi binası Defterdarlık hizmeti için valiliğe bırakıldı. Bakanlık yeni binaya ayda 2.5 milyon lira ödeyecek.

Sağlık Bakanlığı, yıllardır kullandığı Sıhhiye'deki tarihi binasını boşaltıp aylık 2.5 milyon liraya kiraya çıktı. Bakanlık binası ise ücretsiz olarak Defterdarlık hizmetleri için Ankara Valiliği'ne verildi.

Geçen yıl Bilkent'teki lüks kiralık binaya taşınan bakanlık, şimdi de yıllarca hizmet verdiği tarihi binayı bedava elden çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzalı 8 Ağustos tarihli yazıyla, 4 bloktan oluşan tarihi bina, Defterdarlık için Ankara Valiliği'ne devredilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na tahsis edildi. 

ESKİ BİNA DEFTERDARLIK OLACAK

Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki eski binası Ankara'ya gelen Avusturyalı mimar Theodor Jost tarafından 1926-1927 yıllarında inşa edilmişti.

MİLYONLAR GİDİYOR

Sağlık Bakanlığı, geçen yıl Ağustos ayında Ankara'nın gözde semti Bilkent'te hizmet binası kiraladı. Daha önce otel olarak planlanıp inşa edilen binaya, 2017'nin 5 aylık döneminde 2 milyon lira kira artı KDV olarak toplam 10 milyon 373 bin 267 lira ödendi. 2018'de aylık 2.5 milyon lira artı KDV oldu. CHP Manisa eski Milletvekili Yıldız Tur Biçer bir süre önce bu binayı TBMM gündemine getirmişti. Biçer Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı daha kaç yıl bu kiraları ödeyecek? Bakanlık bütçesinde görünmeyen kira bedeli, döner sermayeden ödeniyor. Sağlık çalışanlarına ve hastanelere çok görülen döner sermaye, şirketlere kira olarak ödeniyor'' dedi.
 
BAKANLIK OTEL BİNASINA TAŞINDI
Bakanlığın yeni binası Ankara'nın gözde semti Bilkent'te. Bina, otel olarak planlanıp inşa edilmiş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dr Ali Evren07 Eylül 2018 10:12

    Sağlık Bakanlığı ismi ile "kült" olmuş, O semte, O meydana ismini vermiş (SIHHIYE) bu binanın, Sağlık Camiasının elinden çıkmış olması; Sıhhiye Semtinde Ankara Atatürk lisesi'nde okumuş, O bölgede unutulmaz hatıraları olan biri olarak; Gerçekten çok üzgünüm. Ben parasına puluna bakmıyorum.

  • Serdar acun06 Eylül 2018 22:26

    Kamu zararı mı görmek istiyorsunuz devletin nasıl soyulduğunamı bakmak itiyorsunuz malatya eğitim araştırma hastanesine gelin de görün

  • Selami BULUR06 Eylül 2018 20:39

    Maalesef kimse devleti düşünmüyor.Sağlık bakanlığında bir yıl çalıştım.Müsrüflük had safada korkunç kira bedelleri,özel labotuarlara ödenen test ücretleri,medikal ürünlere ödenen abartılı ücretler yakında SGK nu sağlık bakanlığı batıracak haberiniz olsun.Diğer bakanlıklarında pek farkı yok lutfen birde maliye bakanlığını araştırın içler acısı,binalara aynı şekilde çok yüksek kiralar ödüyorlar.Yıllarca TSK da çalıştım.A4 kağıdını iki kere kullanırdık önlü arkalı.Bir bilgisayarı en az15 yıl kullanırdık.Sağlık bakanlığında bir bilgisayar en fazla iki yıl kullanıyor.Ayrıca başda sağlık bakanlığı olmak üzere o kadar çok bankamatik memuru var ki inanamazsınız.Bankamatik memuru işe gelmeyip maaş alan memura denir.Ayrıca sağlık bakanlığında yöneticilik yapan zaatlar var ki maaşları en az on bin tl,Anlatılacak o kadar çok şey var ki satırlar yetmez.Devlet de bu müsrifliğin önü alınmazsa sonumuz hiç iyi olmayacak.

  • Koçum Bakanım06 Eylül 2018 19:09

    Turizm Bakanu Atlas Jet sahibi izleyin görün geniş gövde uçaklarla dokacak Atlas Jet... Eğer çok yakında atlas jet geniş gövde ucak almassa ben adam değil.

  • vatansever06 Eylül 2018 19:00

    bu memleket adam olursa adam olmadik memleket kalmaz,her birey kendini dusunuyor memleketi dusunen kim, en ondekilerde meclistekiler

  • sagliksiz06 Eylül 2018 18:28

    bina çok sağlıksız radyasyon hat saf ada biz çalışanlar olarak memnun değiliz tuvaletler hava siz suyu gri iğrenç bir bina taşındık taşımalı hastalık bitmiyor personel lerde artı kresi yok çocuklar perişan inşallah bakanımız bunu görür ve eski binamiza doneriz

  • mtu06 Eylül 2018 18:14

    kamu zararı değil mi bu yapılan ? valla biz boşa çırpınıyoruz. kılıçdaroğlu bunların yanında hafız

  • ??06 Eylül 2018 17:35

    yahu TOKİ ne güne duruyor ? ver tokiye en ucuza yapsın illa yapılacaksa hastane... ne bieyim depreme dayanır mı? sel alırmı? su basarmı? rüzgar alırmı? iç tesisat iyimi? kalitelimi hizmet binası vb.. denetimleri kim yaptı ? bu binaları kim taşıttı ? kim onayladı... açık ihale usulü ile mi sen gir bina yap ben kiralıcam dendi. bina gerçekte ne amaçlı yapıldıda devlet kiraladı? daha ucuza kiralanamazmıdı? şehir dışına toki bina yapsa daha ucuz olmaz mıydı? DEVLET MİLLETE EV AL 10YIL DA EV SAHİBİ OLURSUN, KİRA ÖDER GİBİ DERKEN, KENDİ NEDEN X KİŞİLERİ ZENGİN EDER, KENDİ NEDEN KİRAYA ÇIKAR ? YA BU MEMLEKET 500 MİLYASAR USD BORÇLANDI BIRAK ÖDEMEYİ 600-700 OLMAZSA HİÇÇ ŞAŞMAM BU KAFA İLE. YAZIK WALLA

  • KOÇ06 Eylül 2018 16:30

    DÜŞUK FIATLA KIRALAMISLAR BENCE 3.5 MILYON IYI DI MAL SAHIBINI KANDIRMIŞLAR YAZIK ADAMA ZEHIR ZIKKIM OLA ALANADA VERENEDE BURNUNDAN GELE

  • Vatandaş 06 Eylül 2018 16:25

    Eskişehir yolunda Tekel kuleleri vardı. Bedavadan biraz fazlasina TOBB satıldı. Bu binaları Bakanlıklar kullanamaz mıydı. Israf ekonomisinden ne zaman kurtulacağız. Bu devlet bu kadar mı zengin.

  • Ayşe06 Eylül 2018 15:39

    Ödenen kirayla bir bakanlık binası yapılırdı zaten. Bina sahibi kim, kim faydalanıyor bu kiradan ona bakmalı.

  • AHMET YİĞİT06 Eylül 2018 15:34

    HAK YİYEN HÜKÜNET B,,,,,,, YESİN

  • vehbi06 Eylül 2018 13:31

    türkiyede genelde hastanelerde ciddi branşlarda doktorlar atanmıyor vatandaş mecburen ya özele yahutta doktor olan illeresevk ediliyor veyaherhangi branşta doktor haftada bir gün muayene ediyor kalan günler yok hastanelerde oda çok aranan doktorlar yok yetkililerin bilgilerine sunulur.

  • Vatandaş06 Eylül 2018 14:23

    Atanmıyor değil bence, atayacak uzman bulamıyorlar bir şekilde atanmışlar da dayanamıyor bırakıyor. 2 tane yakın tanıdığım profesörlüğü gelmiş kardiyoloji uzmanı arkadaşım, illallah dedi bıraktı devlet hastanesini. Medyada bol bol okuyor görüyoruz, ne devletin ne de halkın doktora saygısı yok, vur Allah vur. Hoş maalesef bazı doktorların da insana saygısı yok. Ama ne olursa olsun, sağlık personeline yapılanları haklı gösteremez, insanlık dışıdır. Güzelim memleketimde herkes aynı, saldım çayıra mevlam kayıra...Lafa gelince eşimiz benzerimiz yok süperiz, ama hep rüzgar, boş laf, palavra...Gerçi doğru ya, dünya çapında rekortmen ülkeyiz, TL değer kaybında, her türlü ürüne zamda, ülkemizin gözbebeği olmazsa olmazı bitse ülkecek biteceğimiz o kadar "önemli" olan inşaat sektörünün ürettiği konutların fiyatlarında, fakirleşmede. Nerden nereye geldik arkadaş, ne yapalım derdimiz büyük gardaşım, maaş dönmüş pula, dile vuruyor tabi.

  • KEMAL06 Eylül 2018 12:34

    BİR,DOST,SEN,AKŞANDANkaldın,galiba,şarabı,fazla,kaçırdın,SİMİT,brbuçuk,lira,oldu,UYAN,DA,GERÇEKLERİ,bir,gör

  • belirsizlik06 Eylül 2018 12:33

    hz. ömer hz. ali acaba nasıl devlet yönetmişler idi. devlet malını hazinesini nasıl kullanmışlar idi. nasıl peşkeş çektirmemişler idi.

  • :D06 Eylül 2018 11:45

    yaa milletin parası bitti bunların saçma sapan projeleri bitmedi. unuttukları bişe var... bir firma atıyıyorum ki artık gelirlerini arttıramıyor, işlerde bozulursa ilk baktığı şey şudur...nerede müsriflik var ? nerede gereksiz harcama var vb..vb.. dir. yani şimdi gündeme gelmeyen tüm mantıksız saçma sapan işler ne olursa olsun göz önüne çıkacaktır. asgari ücretli işsiz evinde standby tuşunu bile kapıyor tasarruf ediyorsa, gereksiz mantıksız projeleri cezalandırmasınıda iyi bilir.

  • İkinci dost06 Eylül 2018 11:24

    Malatyada diş hastanesi yakın zamanda yapıldı sonra o binadan çıkıp yeni bir bina yapıldı ona taşındı sağlık sisteminde neyin nereye gittiği belli değil sağlık bakanlığı sıkı bir şekilde denetlenmesi ülke için çok tehlikeli

  • q06 Eylül 2018 11:03

    İşte ülkenin gercekleri bu ülke böyle böyle batmaya mahkum ama mutlaka ileride devlete zarara ugratan hesap sorulmalı hele şu telokom olayı tam bir fiyasko ve hiç kimseye hesap sorulmaması!

  • kaya kaya06 Eylül 2018 10:53

    sahibi kimmiş acaba binanın?

  • BİR DOST06 Eylül 2018 10:45

    Bakanlığın Kendine bina yapmasını, yada kira vermeden oturmasını yada örtülü ödenekten(genelde nereye harcandığı bilinmez) değil de devlet cebinden ödensin diye mı önermiş bu CHP li arkadaş. İşiniz gücünüz boş işler. CHP ye tavsiyem o kadar kassassalar, Baykal için verilen maaşı kesip kiraya yardım ederim.

  • Vatandaş 06 Eylül 2018 12:14

    Sizin gibi düşünenler yüzünden israfın önüne geçilemiyor. CHP ye laf atacağınıza cebimizden çıkan paraların hesabını sorabilirsiniz

  • TURAN06 Eylül 2018 10:42

    Her zamanki akp metodu bunda hayret edilecek ne var anlamadım.

  • Yıldız06 Eylül 2018 10:25

    Şimdi kim neyei nasıl izah edecek.Sonuc 2.5 milyon sırf kira................Kriz oralara uğramamış anlaşılan..........Bunca yıldır işler ordan yönetilmişte işler aksamışmı işe bakın beyler; bu lüx şatafat ikdidara zarar vermekten başka ne işe yarıyor.Biraz vicdan merhamet...........

  • eko06 Eylül 2018 10:24

    YAZIK GÜNAH AYDA IKIBUCUK TIRILYON PARA VERILMEZ BU ISLEMI YAPANIN ALLAH ERGEC TECELLISINI VERSIN HARAM YAZIK GUNAH

  • DOĞRU SÖYLE 06 Eylül 2018 09:52

    NE ZANNEDİLİYORDU

  • Zal06 Eylül 2018 09:51

    sayın Albayrak bu haberi okudunuz mu?

  • Bika06 Eylül 2018 09:43

    Sağlık bakanlığı, şehir hastanelerine ödenen kiraları da açıklasa öğrensek. Sözleşmeler dolarla mı yapıldı ?

  • Rasim Öztekin06 Eylül 2018 09:42

    inanılır gibi değil yuuuh

  • AD06 Eylül 2018 09:37

    BİR ÜLKE ANCAK BU KADAR KÖTÜ YÖNETİLEBİLİR.

  • KERİM 06 Eylül 2018 09:29

    DEVLET ELİYLE DEVLETİ VE ÇALIŞANLARI SOYMAK....