E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400 savunma sistemine yeni akıllı füze---

S-400 savunma sistemine yeni akıllı füze

S-400 savunma sistemine yeni akıllı füze
18 Haziran 2019 - 14:08 borsagundem.com

Rusya’nın en büyük silah üreticilerinden Almaz-Antey'in S-400 füze savunma sistemleri için yeni akıllı füze geliştirdiği açıklandı.

Almaz-Antey Baş Tasarımcı Birinci Yardımcısı Andrey Druzin, S-400 sisteminin ufuk ötesindeki hedefleri imha edebilen akıllı bir füzeyle donatıldığını söyledi.

Druzin, "S-400'ü önceki sistemlerden ayıran temel özellik, engelleri aşabilmesi ve atış gücü. S-400'ün eş zamanlı olarak atış yaptığı hedeflerin sayısı, S-300'ün ulaştığı sayının çok üzerinde. Bunda kontrol sistemli yeni akıllı füzenin de etkisi var" dedi.

Akıllı füzenin dahili navigasyonun yanı sıra dış kaynakların ve diğer radar sistemlerinin verilerini kullanarak hedefe yönelebildiğini anlatan Druzin, sistemin, radarlar tarafından görülmeyen ancak sistemde bilgisi mevcut olan ufuk ötesindeki hedefleri vurabildiğinin altını çizdi.

S-400'ün komuta merkezinde uzun menzillerdeki hava durumunu izleme imkanı sunan büyük radarlar bulunduğunu ve bu sayede S-300, Pantsir ve diğer hava savunma sistemlerine görevler verip bunların ifasını kontrol edebildiğini kaydeden Druzin, bu bakımdan S-400'ün hava savunma araçları grubunun ana sistemi olma kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

S-500'LERİN HEDEF YELPAZESİ GENİŞLEDİ

S-500'lerin özelliklerini de anlatan Druzin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, bir yeni nesil sistem. Bu sistemin konum belirleme araçlarının temelini, bir verici cihazın bulunmadığı ve sinyalleri oluşturan akıllı antenlerle geliştirilen konumlayıcılar teşkil ediyor. 30-40 kV gerilime sahip elektrovakum cihazları yerine en fazla 27 V gerilimli cihazlar kullanılıyor ve bu, görevi yapısal açıdan ciddi biçimde kolaylaştırıyor. Bunun hem işletme güvenliği hem de güvenilirlik üzerinde olumlu bir etkisi var."

S-500'ün hedef yelpazesinin genişlediğine de dikkat çeken Druzin, "Sistem, her türlü balistik hedeflerle mücadele etmek için kullanılabilir. Bu, hem konumlandırma araçlarının güç potansiyelinin artırılmasını hem de aerodinamik kontrolün imkansız olduğu atmosfer dışında çalışabilen yeni füzeler geliştirilmesini beraberinde getirdi" diye ekledi. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK18 Haziran 2019 23:36

    yıllarca içimizdeki şerefsizleri satın alan ve abd ve diğer ülkemizi yıkmak isteyenle bir oldular.anamızı ağlattılar.ülkemizdeki tüm pisliklikleri ve şehitlerimizi yapan abd nin olduğunu daha net biçimde anlayabiliyoruz.rusya ile ilişkilerimiz daha da sert biçimde geliştirilip üretemediğimiz tüm askeri silahları acilen üretmeliyiz.yoksa bu abd bizim dostumuz değil baş düşmanımız olduğu ayen beyan delilleri ile ortadıdır.fetö diye bir şey yoktur.abd ve diğer ab ülkeleri bunu planlamışlar 50 yıldır devreye sokmuşlar bu ülkeyi ekonomisini malesef çökerttiler.ama ALLAH büyüktür.bu girdaptan çıkacağız.

  • : ))18 Haziran 2019 18:46

    rusya meğerse kominist dinsiz deil, dostmuş.. ABD düşmanmış :D walla burd ayorum yazanlar bile geçmişine baksa, şaşar kalır. ne taraf benim dostum diye :))  abd filolarına defol git dieynerler ekarşın, zamanında scde etmişti bu zihniyet... Neyse  kandırıla kandırıla akıllanacaklar :D

  • Mehmet18 Haziran 2019 17:38

    Helaal.. Güçlü Türkiye istikrarlı ekonomi güçlü Türk Lirası. .

  • AhmetK18 Haziran 2019 15:45

    Aha, uyanık ruslar bize fuzelerı de cakacak;))