E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın Suriye sabrı tükeniyor---

Rusya'nın Suriye sabrı tükeniyor

Rusya'nın Suriye sabrı tükeniyor
25 Mayıs 2020 - 12:22 borsagundem.com

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Suriye’deki iç savaşta yer almasından dolayı artık yoruldu.” Bu yorum ABD’li Newsweek dergisine ait.

Rusya’nın, Suriye’deki savaşın içine daha fazla çekildiği tespitinde bulunan dergi, “Suriye hala Moskova’nın Orta Doğu’daki bir numaralı müttefiki, ancak Beşar Esad Kremlin’in sabrını tüketiyor" diye yazdı.

Esad güçlerinin, İdlib’de isyancıların ve cihatçıların elindeki bölgelerde, Rusya’nın havadan desteğine rağmen tam kontrolü sağlayamadığına dikkat çekilen yazıda, "Ayrıca koronavirüs salgınının etkisiyle bölgede yeniden terör örgütü IŞİD’in militanları aktif hale geldi. Böylece, çatışma çıkmaza girdi” denildi. 

ABD dergisi, Rusya’nın eski Suriye Büyükelçisi Aleksandr Aksenenok’un, Suriye’deki durumun insani felakete dönüştüğü ve Şam yönetiminin esneklik ve ileri görüşlülükten uzak olduğu yönündeki yorumuna da yer verdi. 

Suriye’de çok fazla taraf olmasının da krizin çözümünü zorlaştırdığı belirtilen analizde, “Türkiye, Rusya’dan pahalı silahlar satın alarak, Esad karşıtı isyancıları desteklemeye devam ediyor. İran, Suriye’yi müttefi ve Libya’daki Hizbullah’a silah göndermede köprü olarak görüyor. Ancak ABD’nin yeni yaptırımları, Tahran’ı ülkedeki etkinliğini azaltmak zorunda bırakabilir” ifadelerinde bulunuldu.

Bu arada Rus vekil Dmitriy Sablin, ABD medyasında çıkan Rusya’nın Suriye’deki ‘yorgunluğu’ ile ilgili haberlerin gerçeklerle herhangi bir alakası olmayıp, arzulanan bir şeyi gerçekmiş gibi gösterme girişimi olduğunu belirtti.

Sputnik'in haberine göre Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Suriye meclisiyle ilişkilerden sorumlu grubun koordinatörü Dmitriy Sablin, ABD’de yayınlanan Newsweek dergisinde çıkan bir makalede Rusya’nın Suriye’de olup bitenlerden ‘yorulmuş’ olabileceği ve çözüm için Batı ile anlaşmak zorunda kalacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Sablin, yazılanların gerçeklerle herhangi bir alakası olmayıp, arzulanan bir şeyi gerçekmiş gibi gösterme girişimi olduğunu ifade etti.

Sablin, “Batılı ortaklarımız için Rusya’nın Suriye’den gitmesi önemli. Suriye, müttefiklerinin desteğiyle kötü şöhretli teröristlerin yaradığı şiddet içerikli ‘demokratikleştirmeye’ direnmenin mümkün olduğunu gösterdi. Oysa kendilerini dünyanın efendileri olarak görenler dik duruşa katlanamıyorlar. Daha çok beklersiniz” diye konuştu.

Daha önce yine Amerikan basınında koronavirüs salgınından daha çok Rus vatandaşının ölmesi yönünde bir arzunun dile getirildiği gibi şimdi de arzulanan bir şeyi gerçekmiş gibi göstermeye yönelik bir girişimin söz konusu olduğunu söyleyen Sablin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya’nın ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in yorulmalarını, zayıf düşmelerini ve teslim olmalarını isterler. Rusya hiçbir zaman savaş aramadı. Ancak hiçbir zaman da yorgunluğuna atıfta bulunarak savaş alanını terk etmedi.”
 
Suriye’nin müttefiklerinin desteği ile devam eden savaştan galip ayrılacağını ve yeniden doğacağını vurgulayan Sablin, “Rusya, ülkenin geleceği için mücadelede Suriye halkının yanında olacak. Akdeniz kıyısındaki üslerimiz ise güçlenecek ve bölgedeki asayişi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (38)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ee26 Mayıs 2020 14:01

    Rusya suriyede asker kayıplarına bakın..çatışmaya giren askerlei varmı bakın... rusya zaten kenarda izliyor, ordu olamayan bazı toplumları keontrolu altında tutup ordusuz hakımıyet mucadelesınde. rusya askeri manada oraya girse zaten açık ve net olur. rusya ne kaybetti ? askeri silahlı mudehale ve mucadele yapıyormu? orduları harekete geçtimi, ordu silsilesi ile adım attı mı ? elindeki silahların yuzde kaçını nasıl kullandı ? Rusya ne yaptı ne kaybetti ? ama bizim 90 bin kişilik ordu ve milyar usd lerce masrafla orada tutunduğumuz bir gerçek var. rakiplerimiz düzensiz ordu olamamış, teror unsurları. duzensiz beceriksiz birlikler rus abd ara gazlı kişileri... rusya rahaya girmek istemeden, neden adım atıyor ? rusya gerçek manada hava sahasını butun uçan cisimlere kapatabilir mi? bu iş s400 teslimi f35 programı  karşısındaki tutumlarımıza bağlı gibi...

  • murat26 Mayıs 2020 09:31

    akdeniz e indi geri boş şimdi yeni bir kukla lazım 

  • Net man 26 Mayıs 2020 00:12

    Kim derdi ki seninle bir gün ayrılacağız...geçip giden Mehmetçiğin ardından bakacağız...

  • Hakan26 Mayıs 2020 00:07

    Moskof lazkiye'ye lök gibi çöktiü, aldı alacağını, yüzlerce yıllık hayaline kavuştu. Şimdi "çek git başımdan" demesinin zamanı, moskof bu.

  • Gökhan25 Mayıs 2020 22:37

    Para bitti iç sorunlara dönecek mecburen rusya

  • Boş yorum26 Mayıs 2020 09:58

    Boş yorum

  • köfteci26 Mayıs 2020 00:03

    kasalarında 650 milyar dolar var durumları o kadar da kötü değil

  • Nedim25 Mayıs 2020 22:16

    Suriye tam bir bataklık. Çok umudum olmasada.  Umarım en kısa süre içinde barış içinde sonuçlanır. Herkesi perişan ettik. Suriyelilerin geri gönderilmesi lazım bir an önce.

  • Nedim26 Mayıs 2020 13:22

    Aynı niki neden kullanıyorsun çok merak ettim?  

  • Asl25 Mayıs 2020 21:39

    Kardeş ne yalan söylim bizim iktidar Suriye’yi karıştırdı!bunun vebalini şimdilerde halkımız çekiyor.

  • Nedim25 Mayıs 2020 22:12

    Evet maalesef

  • Sami25 Mayıs 2020 21:33

    Were.keMAL suriyede ne isini var demisri..some ona kayak olsun ahmak.

  • muck25 Mayıs 2020 21:16

    Rusya hakkında bilgisi olanlar, Rusların nasıl askeri hamle ve adım atacaının bilirler. Nasıl Türkiye osmanlı oalrak adımları açık net ise. Rusların adımlarıda açık ve nettr. Ruslar ciddi bir göz dağı vermek istediğinde aşık ve net olur. Ruslarda geri adım yoktur... örnek : geçmişte macar ayaklanmasında 1 gecede binlerce tank ile şuanki macaristana rusların girmesi... örnek, berlinde nato güçleri rusları geri püskürtmek için abd önderliğinde adım atınca, tanklarla ve 3 tuğla üst üste koyup 1 adım geri atmayan askeri topluluğu ile durması ve berlıni bolen ilk duvarları örmesi gibi.. geçmişre  uzay araştırmalarında, başarısı zolan kişileri tarihi resimlerden tarih kitaplarından silmesi, ve hatta uzay araştırma merkesinde bütün listelerden ilgili kişierlin başarısızlığını silmesi gibi.. Rusya ve tarihini bırak, kendi tarihini bilmiyor bizim cahiller : )))

  • Checkterster26 Mayıs 2020 12:12

    Adam kendi başatılarını ,tarihini bu kadar savunmamıştır, bu da zülüm 1453 başlamıştır ,diyenlerden..

  • Hakan26 Mayıs 2020 00:10

    Baltacı denen lavuk, uçkuruna sahip olaydı rusya mı olurdu kerkenez.

  • Hakan25 Mayıs 2020 22:17

    Yazinda diyelim gerceklik payi var..ama bu hazimsizlik .niye. tavir cok ukela..tabiki sende teknoloji ustunlugu sagla turki cunhuriyetlerini òrgutle.neler olur neler..guc oyunu bozar.inadi bozar.

  • Gursel25 Mayıs 2020 22:01

    Destan gibi yazmis ukela..ama once sende kendi tarini oku..bay cook bilmis.

  • gelecek 25 Mayıs 2020 20:04

    Müştak baba 150yıl önce bu coğrafyada olacakları anlayanlar için remizli bir şekilde yazmış.kim ne plan yaparsa yapsın bırakın yaptığını sansın.bu necip milletin ektiği toğum çatlamış filizlenmiştir.bu filizlenen tarlaya çalı çırpı otu ekenlerde olacak kıskançlık yüzünden.bağcının dediği gibi bırakın otlarda büyüsün ekini alınca onlarıda kesersiniz.anlayan anladı.

  • Efe25 Mayıs 2020 20:58

    Müştak baba, BOP dan da bahsetmişmidir acep?

  • Suriye'de zulüm duracak 25 Mayıs 2020 18:37

    Suriyede PKK terör devleti onca mücadeleye rağmen kuruluyordu ufka bakın eğer buna izin verilse o devletin toprakları senin Doğu ve guneydogu bolgeside dahil olmak üzere büyük bir işgal ve savaş alanı olacaktı Amerika Rusya sinir olmadigi halde burada mücadelesini veriyor biz Irak'ta müdahil olmadık ve bunun karşılığında bı bölünme oldu söz sahibide olamadık ama bu sefer bizde oyun kurucuyuz kendi silahlarimizi üretip burada deniyoruz düşmana karşı aktif bir güc olduk tecrubelerimiz oldu ve Libyadayiz sudandayiz yeri gelir kenyadayiz italyan bir kisiyi operasyonla alıyoruz dura dura değil vura vura ilerlenir ve vuruyoruz düşmanın gözüne iyiliktrn anliyan merhamet sahibi bı insan değildir Esad ailesi babası hafizda katliam yaptı oğlu Beşşar da kaldimi beka vadisinde PKK yi besleyenler de onlardı gün geldi şimdi hesabini ödüyorlar rahat ol tek sen vergi vermiyorsun bizim vergilerimizle korunuyor bu vatan toprağı sen keyfine bak

  • Nedim25 Mayıs 2020 16:26

    Suriye politikası üzerine ahkam kesen soytarı !  Benim milliyetçiliğimi senin gibi pkk sevicileri kantara koyamaz!   Ağzının payını aldın yeteri kadar hadi şimdi bas git! Öyle saçma sapan yok macera imiş yok güç gösterisi imiş yok hırs ve ihtiras imiş dersen zaten ne kalite bir züppe olduğunu belli etmiş olursun!  Kültür mantarı güneşe fazla çıkma nemli rutubetli ve serin kal ömrün bir kaç gün daha uzun olsun!

  • Nedim26 Mayıs 2020 12:06

    Malum zevatta biraz iyi niyet görseydim gayet nazik olurdum!  Ama nezaketi ile adilik yapana  ancak haddini bildirmek düşer. Bir yerlerden kopyalamış buralarda nezaketi ile zehir satmaya kalkıyor densiz denyo.

  • Tugra25 Mayıs 2020 23:32

    Yazini guzzle ama nezaketi hic bir zaman terketmeyin..inanin semi anlamyanlar gùnùn birinde hak verir tabiki kòr gozlere kuru.ahmaklara sòz gecmez.onlari kendi dunyanin birakacan

  • Kamil25 Mayıs 2020 15:06

    Rusya, petrol ve doğal fiyatlarının düşüşünden çok zarara uğradı. Doğu Akenizde söz sahibi olayım diye Suriye Lazkiye Deniz Üssü harcamaları da çoğaldı. Putin'i muhalifleri zorluyorlar. Rusya'nın içini düzeltemezse işi zor. Suriye bataklığı, ortadoğu bataklığı demek. Tüm ülkelerin çıkması lazım. Her devlet kendi sınırları içinde kendisi hükümran olmalı. Bir parçanın koparılıp teröristlere özerk bölge vermek ne demek ya.

  • Nedim25 Mayıs 2020 14:47

    Suriyede her devlet üst üste defalarca hata yaptı. Bakalım bu işin sonu nereye varıcak.

  • Net man 25 Mayıs 2020 14:11

    Para bitti aşk bitti..

  • Nedim25 Mayıs 2020 14:48

    Çok haklısın  :) 

  • Suriye politikası üzerine25 Mayıs 2020 12:58

    Türkiye baştan beri suriyedeki iç savaşa bulaşarak hata etmiştir, milyonlarca suriyeli sığınmacıya harcanan milyarlarca lira yük yetmiyormuş, bir de esat karşıtı muhaliflere ki bunların içinde her türli dinci terör örgütü de barınmalta iken milyarlarca lira silah yardımı, siz kimin parasını kime harcıyorsunuz? Üstelik aldığınız silahlar da ithal, kim için neden bu kadar savurganlık? Ülkemizde bunca işsizlik ve ekonomik sıkıntı varken hangi akılla suryedeki bu belaya bulaştırdınız ülkeyi? Kendinizi dünyanın süper gücü mü sandınız? çok mu zor tarafsız kalabilmek? Malesef kişisel hırslar ülkemize pahalıya patlamaktadır.

  • Serdarhan77725 Mayıs 2020 18:49

    Biz sizi de biliriz niyetinizi de suriyede olmasaydık şu an ırak ve suriye de kürdistani kurmuş her gün sınırdan ülkeye saldırı olacaktı.Ajanlarin en büyük lafı barış ama patronları abd rusya ab ninde en çok yaptığı şey savaş ne hikmetse.

  • Nedim25 Mayıs 2020 16:16

    Böyle uzun uzun lafı dolandıran cahil laf ebeleri için Kuran da çok güzel  örnekler var!  Savaş emri geldiği zaman bunlar ''hava sıcak'' diye  sersemce bahane uyduruyorlar!  Günümüz de de aynısının tıpkısı uzun uzun lafı dolandırır  türlü türlü bahaneler uydurur ve de ordumuzun askerimizin mahvolmasını  canı gönülden isterler ki kendileri haklı çıkmış olsun!  Nefret ettikleri Müslüman Milliyetçi Muhazakar insanlar tüm Dünya da olduğu gibi Türkiye de de perişan olsunlar!  yağma yok soytarı!

  • Nedim25 Mayıs 2020 16:04

    Pkk ya laf etmeyen soytarı 3 krş. luk aklınla o girdiğin mevziden kendini gizlemeye çalışma!  Sen gibilerin ne mal olduğunu çok kolay çözerim!  Hakkını da eline veririm!  Hadi şimdi bas git!  Silah almayacakmışsız!  teröristler palazlansın her yeri her kesi dehşete düşürsün sen gibiler de kına yakacak!  Bana bak soytarı   TÜRKLER GELİYOR.

  • Nedim hadsizi!25 Mayıs 2020 14:55

    Devletin ve milletin birliği senden mi sorulur da öyle sahte milliyetçilik ayaklarıyla insanlara ayar vermeye çalışıyorsun, devletin ve milletin birliğini kim bozuyormuş dangalak? sen senin ağzından çıkan lafların çok daha ağırına layıksın ancak terbiyem buna el vermiyor, söylediklerini aynen sana iade ediyorum, haddini bil adam ol!

  • Nedim25 Mayıs 2020 14:34

    Kibarca  devlet millet birliğini bozmaya kalkarsan sana nezaket falan göstermem!  Malsın çünkü!  Çok iyi  anladığın için de çıldırıyorsun!  

  • oğuz25 Mayıs 2020 14:21

    çok zekisin kardeşim bence IQ seviyeni burada harcama suriyeye git oradaki insanları kurtarmak için çabalayabilirsin yazık sen burada harcanıyorsun.... (6)  (6) 

  • Nedim denen hadsiz!25 Mayıs 2020 14:19

    Her taşın altından akrep gibi çıkıyorsun, haddini bil insanlara küfür ve hakaretten vazgeç aksi halde o zehirli dilinden olursun, bir diyeceğin varsa adam gibi insan gibi konuş, yoksa havlamayı bırak.

  • Nedim25 Mayıs 2020 14:06

    1- pkk itleri Amerika desteği ile kuracağı terör devletine müsaade etmiş olsaydı yine ilk hedef Türkiye sonra İran olacaktı. 2-Zaten  esed köpeği eğer halkına zulüm etmemiş adil bir lider olsaydı orada tutmazlardı!  Çoluk çocuk demeden milyonlarca insanı katledip bir o kadarını da göçe zorlayarak Batılı itlere iş bırakmadı!  Dolayısı ile  dur  demek te bize düştü. Anladın mı mal oğlan!  Neyin ihtirası  neyin güç iddiası!  Başka yol yok onun için yapıldı!  Bir daha saçmalama!

  • Ali25 Mayıs 2020 12:49

    Rusları elbirliği ile akdenize indirdik İslam Alemini bundan sonra Allah Korusun.

  • Nedim25 Mayıs 2020 14:09

    Suudi Arabistan Yemen de yaptığı katliamlar İsrail den fazla hemde çok fazla!  Esed denen soysuz da öyle!  Ayrıca Rusya yi Esed çağırdı!  Bu ne aptal mantık böyle!  Eğer sen siyasetten bir  ..k  anlıyorsan bizim mahallenin iti senin yanında alim sayılır.