E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın öteki gizli planı! Time Putin'i kapak yaptı---

Rusya'nın öteki gizli planı! Time Putin'i kapak yaptı

Rusya'nın öteki gizli planı! Time Putin'i kapak yaptı
06 Nisan 2019 - 07:24 borsagundem.com

ABD'nin ünlü dergisi Time, “Rusya’nın öteki gizli planı” başlıklı kapak konusunda Putin, yerkürenin üzerinde yükselirken resmedildi

ABD’nin önde gelen dergilerinden Time, Nisan sayısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kapağa taşıdı. Derginin “Rusya’nın öteki gizli planı” başlıklı kapak konusunda Putin, yerkürenin üzerinde yükselirken resmedildi. Time, Rusya’nin “etkide bulunduğu” ülkeler içinde Türkiye’yi de gösterdi. 

Time’ın kapağında Putin figürünün altında, “Rusya’nın öteki gizli planı (plot= komplo, entrika, gizli plan). Vladimir Putin sadece seçimlere etki etmekle yetinmek istemiyor" denildikten sonra, Rusya’nın diğer devletler üzerinde “etki ağı” kurduğu iddiasında bulunuluyor. Dergi, Rusya’nın Venezuela, Libya, Suriye ve Sudan gibi ülkeler üzerinde kampanya yürüttüğünü savunuyor.

Time, Moskova’nın etkide bulunmaya çalıştığını iddia ettiği 28 ülke arasında Türkiye’yi de gösterdi.

ABD dergisi, Rusya’nın ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Ukrayna, Brezilya ve Balkan ülkelerinde bilgi teknolojileri üzerinden etki kurmak istediğini, Türkiye, Kolombiya, Peru, Brezilya, Nikaragua, Macaristan, Suriye, Suudi Arabistan, Cezayir, Sudan ve Endonezya’ya askeri yöntemlerle etkisini artırmak istediğini öne sürdü.

Time, Arjantin, Nijerya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Vietnam’ı Rusya’nın ekonomik, Fas, Libya ve Sudan’ı diplomatik yollarla ekisi altına alma girişiminde bulunduğu ülkeler olarak gösterdi.

Rusya’nın “tiranları ve başarısız devletleri” etkisi altına aldığı iddia edilen Simon Shuster imzalı yazıda, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in, Putin ile buluşmasında, “Sudan, Rusya için Afrika’nın anahtarı olabilir” dediği iddiasına yer veriliyor.

“Rusya’nın etkide bulunmaya çalıştığı” iddia edilen ülkelerin gösterildiği bir görselin bulunduğu yazıda, “Rusya, seçimlere müdahale ederek ve ulusal gerginlikleri kışkırtarak demokratik kurumları baltalıyor. Diğer yandan askeri kaynakları, ticari ittifakları, mali yardımları ve siyasasi propagandasıyla, Batılı uluslardan şikayetçi olan ülkelerde iktidarını kuruyor” denildi.

Dergi, Rusya’nın bu devletler üzerinde “etki kurarken” bilgi teknolojilerini, askeri, ekonomik ve diplomatik yolları kullandığını iddia etti.

Time dergisinin Putin'i kapağa taşıdığı sayısının 15 Nisan'da satışa çıkması bekleniyor. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sait07 Nisan 2019 14:19

    Tecrube konuşmuş

  • bilader07 Nisan 2019 04:42

    eee? diyesim geliyor. yani sizin fiilen ve zulmle onyillardir yaptiginizi Rusya birkac ulke uzerinde yapmayi planlamis veya size gore planliyor, eee? size ne bundan, sizi ne rahatsiz etti. Basabiliyosa yapsin, Turkiye'yide somursun size ne. O ulkeler ve Turkiye dahil somurulmek istemiyorsa kendi durusunu sergiler. Somurulmek istemiyor, somurmek istiyorsak oyle akilli mantikli bir ulke oluruz. bu bizi baglar. size giren cikan ne? 

  • corleone06 Nisan 2019 20:51

    putin amerikaya kafa tutmaya çalışırken çin dostlarına sibirya yı   kaptırıyor her yeri çinliler sarmış durmda

  • BORSACI06 Nisan 2019 11:04

    ABD HAYDUTLUGU DÜNYAYI DEGİŞİK ARAYIŞLARA YÖNLENDİRMEK ZORUNDA BIRAKMIŞ DÜNYA BU HAYDUT ABD KARŞI UYANMALI.

  • Sard6806 Nisan 2019 10:12

    İkisi birbirinden ahlaksiz

  • Çoban06 Nisan 2019 09:40

    ABD melek(melek yüzlü şeytan ) kendi yaptığından bahsetmiştir.