E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Zaporijya çağrısı---

Rusya'dan Zaporijya çağrısı

Rusya'dan Zaporijya çağrısı
09 Temmuz 2023 - 11:46 borsagundem.com

Ukrayna'yı Zaporijya Nükleer Santrale sistematik olarak zarar vermekle suçlayan Rusya, NATO zirvesi öncesi çağrıda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan zirvede NATO ülkeleri liderlerinin Zaporijya Nükleer Santrali’ni (ZNPP) görüşmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna'yı nükleer santrale sistematik olarak zarar vermekle suçlayan Zaharova, NATO zirvesindeki görüşmelerde temel dikkatin Zaporijya üzerinde olması gerektiğini söyledi.

NATO üyesi 31 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, 11 ve 12 Temmuz'da Vilnius'ta bir araya gelecek. 

Görüşmelerde İsveç'in ittifaka üyelik başvurusu, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusu, savunmaya ilişkin planların gözden geçirilmesi gibi başlıkların yer alması bekleniyor.

Vilnius kenti Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’ya bin kilometre mesafede yer alıyor.

Hem Rusya hem de Ukrayna, nükleer santrale saldırı planı konusunda birbirlerine sıklıkla suçlama yöneltiyor.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın kontrolünde olan Zaporijya Nükleer Santrali’nin çatısına patlayıcıya benzer madde yerleştirildiğini belirterek nükleer bir kaza riskine dikkat çekmişti.

Bu açıklamanın ardından Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), tesiste inceleme yapılan yerlerde patlayıcıya rastlamadıklarını söyledi. Öte yandan uzmanların bölgede mayın veya patlayıcı bulunmadığını doğrulayabilmesi için gerekli olan ek erişim talebinde bulunuldu. (CNN Türk)

UAEA'dan önemli 'Zaporijya' açıklaması

"Zaporijya'da durum öngörülemez ve tehlikeli"

Zaporijya nükleer santraline kubbeli koruma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)