E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan KKTC'ye konsolosluk hamlesi---

Rusya'dan KKTC'ye konsolosluk hamlesi

Rusya'dan KKTC'ye konsolosluk hamlesi
09 Ağustos 2023 - 15:11 borsagundem.com

Kıbrıs’taki Rusya Büyükelçiliği, çok yakında Lefkoşa şehrinin kuzey kesiminde KKTC'yi de içine alan bölgede konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağını açıkladı.

Kıbrıs adasındaki Rusya Büyükelçiliği, adanın kuzey kesiminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağını duyurdu.

Elçiliğin temsilcisi tarafından TASS haber ajansına yapılan açıklamada, çok yakında Lefkoşa şehrinin kuzey kesiminde konsolosluk hizmetleri vermeye başlanacağı, çalışmaların düzenli olarak yürütüleceği bildirildi.

Büyükelçilik temsilcisi, Rus makamlarının Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan vatandaşlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgularken, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa da dahil olmak üzere birçok ülkenin uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs’taki konsolosluk meseleleriyle ilgilenen kendi diplomatik misyonlarına sahip olduğunu hatırlattı.

TASS, bazı tahminlere göre bugün Kıbrıs’ın kuzeyinde 50 binin üzerinde Rus vatandaşının yaşadığını aktardı.

Kuzey Lefkoşa, Lefkoşa şehrinin Kuzey Kıbrıs kısmında kalan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne başkentlik yapan bölüm olarak biliniyor. (Gazetemru)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kıbrıs Türk'ü ambargoları birer birer yıkacak

 

Erdoğan Kıbrıs'ta masaya dönüş şartını açıkladı

 

Ruslar Kıbrıs'a yöneldi

 

"ABD Kıbrıs'ta Rumlar lehine çalışmayı yürütüyor"

 

Güney Kıbrıs’tan Türkiye’yi hedef alan açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)