E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan 'gaz' açıklaması---

Rusya'dan 'gaz' açıklaması

Rusya'dan 'gaz' açıklaması
01 Nisan 2022 - 13:50 borsagundem.com

Rus gazına karşılık rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnamenin imzalanması Avrupa'da endişe yaratırken Kremlin'den "Rusya, 1 Nisan'dan itibaren Avrupa'ya gaz akışını kesmeyecek" açıklaması geldi.

Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnameyi imzalayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak" açıklamasında bulunması Avrupa'da tedirginlik yaratmıştı.

Daha önce açıkladığı Rus doğalgazı için Ruble zorunluluğunu kararını imzalayan Putin, "Doğalgazın ruble ile ticareti için kararnameyi imzaladım. Alıcılar, Rus bankalarında ruble hesabı açmak zorunda. Gaz tedarikleri için ödemeler 1 Nisan'da başlayacak. Eğer ödemeler yapılmazsa, mevcut kontratları durduracağız. Euro ve dolar cinsinden yeni işlemler ayrıca bloke edilebilir. Mevcut riskler kabul edilemez" diye konuşmuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov' Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğalgaz ödemelerinin ruble olarak yapılması talimatının geri dönülemez olduğunu, ancak Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatını durdurmayacaklarını söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklama şöyle:

"1 Nisan'dan sonra yapılacak gaz sevkiyatlarının ödemeleri Nisan'ın ikinci yarısı ve Mayıs'ta gelecek. Gazprom gaz alıcıları ile yakın şekilde çalışacak. Rusya, 1 Nisan'dan itibaren Avrupa'ya gaz akışını kesmeyecek. Putin'in gaz ödemelerinin ruble ile yapılması emrinden geri dönülemez. Ruble şu anda bizim için en tercih edilir ve güvenli para birimi. Almanya'nın Gazprom'un bağlı ortaklıklarını millileştirmesi fikri uluslararası yasaların ihlali olur ve kabul edilemez. Rus varlıklarını millileştirmek iyi bir şey getirmez."

 

Gazprom'un doğalgaz ihracatı azaldı

 

Doğal gaz fiyatlarına 'büyük' zam geldi

 

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 37 arttı

 

Rusya bazı ülkelere gaz ihracı için kontrat fiyatını değiştirmeyecek

 

Rusya, Almanya ve İtalya doğalgaz ticaretini görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)