E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Batı'ya suçlama!---

Rusya'dan Batı'ya suçlama!

Rusya'dan Batı'ya suçlama!
26 Ağustos 2023 - 05:26 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Moldova'nın Ukrayna'daki çatışmanın içine çekilmeye çalışıldığını belirterek, Moldova yönetimini bu eylemlerin ciddi sonuçları olacağı konusunda defalarca uyardıklarını, ülkenin istikrarını tehlikeye attığını ifade etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı’nın Moldova’yı Ukrayna’daki çatışmanın içine çekmeye devam ettiğini belirtti.

Zaharova’nın yazılı açıklamasında, “Kolektif Batı’nın, Moldova Anayasası’nda saptanan tarafsız statüye rağmen, aktif olarak bu ülkeyi Ukrayna’daki çatışmanın içine çekmeye devam ettiği ortada” ifadesi kullanıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Moldova yönetimini, bu tür eylemlerin feci sonuçları olacağı yönünde defalarca uyardıklarını kaydeden Rus diplomat, aklı başında tüm Moldovalı politikacıların bu konuyla ilgili alarm verdiğini, ama iktidarın “inatla ülkeyi, komşu Ukrayna’nın kendini içinde bulduğu uçurum yönünde çekmeye” devam ettiğini yazdı.

Rusya-Moldova ilişkilerinin mevcut durumundan tamamen Moldova'nın başkenti Kişinev’in sorumlu olduğunu vurgulayan Zaharova, Moldova’daki iktidarın ülkenin geleceğini düşünmediğini ve bu yüzden onlarca yıl boyunca iki halkın refahı için yapılanları böylesine kolay yıktığının altını çizdi.

Moldova’yı, Ukrayna’ya destek sürecine derinlemesine katılmama yönünde uyaran Bakanlık Sözcüsü, bu sürecin bölgenin istikrarına ve güvenliğine tehdit oluşturmanın yanı sıra, Kişinev’i Kiev’in işlediği savaş suçlarına ortak yaptığını belirtti.

"RUSYA'YI TEDİRGİN EDİYOR"

Moldova’nın yakıt, ilaç ve gıda yardımıyla Ukrayna’nın lojistik uzantısı haline geldiğini yazan Zaharova, Moldova topraklarının silah transiti için kullanma planlarının Rusya’yı tedirgin ettiğini sözlerine ekledi.

Yunan basını: Rus silahlarına son

 

Belarus liderinden Prigojin açıklaması: Güvenliğinden sorumlu değilim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)