E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Batı'ya nükleer rest: Rusya bunun bir parçası olmayacak---

Rusya'dan Batı'ya nükleer rest: Rusya bunun bir parçası olmayacak

Rusya'dan Batı'ya nükleer rest: Rusya bunun bir parçası olmayacak
12 Ekim 2022 - 12:15 borsagundem.com

Nükleer iddialarına yanıt veren Rusya, "Batı liderleri her gün nükleer söylemlerle oynuyor. Rusya bunun bir parçası olmak istemiyor." açıklamasını yaptı.

Son zamanlarda dolaşan nükleer iddialarına Rusya'dan yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı liderlerin nükleer silahların potansiyel kullanımına ilişkin söylemlerinin zararlı ve kışkırtıcı olduğunu ifade etti. Peskov, "Rusya bunun bir parçası olmak istemiyor" ifadesini kulandı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Vladimir Putin'in görüşmesi olasılığına değinen Peskov, "İki taraftan da bu konuda herhangi bir adım atılmadı" dedi.

NÜKLEER KRİZİ

Son olarak Biden, önümüzdeki ay Endonezya'da yapılacak G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyeceğini de açıklamıştı. Putin’in taktik nükleer silah kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise, “Yapacağını sanmıyorum” yanıtını vermişti.

Rusya lideri Putin, "Blöf yapmıyoruz. Yanıt verecek çok sayıda silahımız var" diyerek Batı'nın Rusya'ya nükleer şantaj yaptığını dile getirmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'den bu tür nükleer retoriği tekrar tekrar görürsek, bunu ciddiye almamız gerekecek. Bu nedenle, bunun Rusya için ciddi sonuçları olacağı ve nükleer savaşın asla yapılmaması gerektiği mesajını net bir şekilde iletiyoruz." demişti.

 

Nükleer saldırı tehdidine ne kadar hazırız?

 

Putin hangi nükleer silahı kullanacak?

 

Türkiye’nin yakından tanıdığı isimden nükleer uyarı!

 

AB: Putin nükleer silah konusunda blöf yapmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)