E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’nin yakından tanıdığı isimden nükleer uyarı!---

Türkiye’nin yakından tanıdığı isimden nükleer uyarı!

Türkiye’nin yakından tanıdığı isimden nükleer uyarı!
03 Ekim 2022 - 09:02 borsagundem.com

Bir dönem sık sık Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan CIA'nin eski direktörü ve ABD ordusunda görev alan üst düzey isimlerden biri olan David Petraeus dikkat çekici açıklamalarda bulundu.


CIA’nin eski direktörü David Petraeus, Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken açıklamalarda bulundu… Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silah tehdidini masaya çıkarmasından sonra konuşan CIA’nin eski direktörü, çok net açıklamalarda bulundu.

Bir dönem Türkiye ile yakın temasta olan ve sık sık Ankara ile ilgili açıklamalarda bulunan Petraeus, “Moskova lideri çaresiz ve eğer Putin, Ukrayna’da nükleer silah kullanırsa ABD, Rus askerlerini yok eder” dedi.

Sözcü'deki habere göre; En son 2019’da “Türkiye’nin tavırları derin endişe yaratıyor fakat bizim onlarla ilişkimizde stratejik sabra ihtiyacımız var” diyen Petraeus, “Eğer Putin, nükleer silah kullanırsa ABD ve müttefikleri Ukrayna’daki Rus askerlerini ve ekipmanlarını yok eder ve Karadeniz’deki gemilerini de batırır” dedi.

ABC News’e konuşan Petraeus, “Kağıt üzerinde konuşuyoruz tabii ki de ama böyle bir durumda biz NATO’ya önderlik ederek hep birlikte Rusya’nın Ukrayna’daki ve Kırım’daki silahlarını imha ederiz” dedi.

Petraeus, Rusya’nın nükleer silah kullanması durumunda NATO’nun 5’inci maddesinin yürürlüğe girmeyeceğinin de altını çizdi. Deneyimli isim, “Fakat eğer radyasyon NATO üyesi ülkelere ulaşırsa bu durumda 5’inci madde uygulanabilir” dedi.

NATO’nun 5’inci maddesinde herhangi bir NATO üyesi ülkeye saldırı durumunda bütün NATO üyesi ülkeler harekete geçerek üye ülkeye destek vermek zorunda.

ÇUVAL KRİZİ SIRASINDA ÜST DÜZEY YETKİLİYDİ

Türkiye ile ABD arasında büyük bir kriz olan, “Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi” olayı sırasında ABD’nin Kuzey Irak’tan sorumlu komutanı olan Petraeus, sık sık Türkiye ile ilgili farklı açıklamalarda bulunuyordu. Bazı dönemlerde Türkiye’yi öven Petraeus bazen de eleştiriyordu.

Petraeus, 2012’de biyografisini yazan Paula Broadwell ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle istifa kararı almıştı.

AB: Putin nükleer silah konusunda blöf yapmıyor

 

Açık açık tehdit ettiler: Nükleer silah kullanabiliriz!

 

Baba Vanga'dan korkutan 2023 kehanetleri: Nükleer felaket!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST03 Ekim 2022 22:38

    Blader ABD askerinin bu güne kadar kazandığı kaç savaş var? Taktik aynı savaşılacak ülkedeki hayinleri destekle, ortalığı karıştır, bütün herşey bittikten sonra biz kazandık de. 

  • Palavra03 Ekim 2022 15:35

    Hep blörf çekiyorlar. Rusya gibi bir ülke ile nükler savaşa girerse kendilerininde karşı tarafında yok olacağını gayet iyi biliyorlardır.