E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da 2024 seçimlerine kadar siper alma dönemi---

Rusya'da 2024 seçimlerine kadar siper alma dönemi

Rusya'da 2024 seçimlerine kadar siper alma dönemi
19 Mart 2019 - 07:29 borsagundem.com

Liberal Düşünce adlı kuruluşun raporuna göre Kremlin, 2024 seçimine kadar 'siper alma’ ve kendi gücüne dayanma stratejisini seçti

“Kremlin, Dış ve iç tehditlere uzun süre karşı koymaya hazırlanıyor. 2024 yılına kadar ‘siper alma’ stratejisini seçti. ” Bu görüş “Liberal Düşünce” adlı kuruluşun raporunda yer aldı.

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rusya devletinden yakın zamanda herhangпi bir "atılım" beklenmemesi gerektiği savunulan raporda, “Son bir yılda karşılaştığı tehditler, Rusya’nın istikrarını tehlikeye atmıyor” denildi.

Rusya’da halkın reel gelirlerindeki düşüşün ve ekonomideki stagnasyonun iktidara olan güveni sarstığı fikri dile getirilen raporda, “İstikrarı korumak adına artık güce başvuruluyor. Gençliğe baskı uygulanıyor, elitlere verilen cezalar ağırlaştırılıyor” görüşleri savunuldu.

Rusya’nın ekonomi politikasının, “kendi gücüne dayanma” stratejisi üzerine kurulu olduğu savunulan raporda, “Rusya, orta vadede dış baskı ve kutuplaşma şartlarında hayatta kalma mücadelesi verecek. Bugünkü strateji ülkede 2024 yılına kadar ciddi değişimlerin yaşanamsı ihtimalini ortadan kaldırıyor. Devlet, ekonomide iyileşme olacağına ihitmal vermiyor, dolayısıyla ciddi şekilde ve uzun süreliğine ‘siper almaya’ hazırlanıyor" denldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)