E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya-Türkiye arasında trajikomik yolculuk---

Rusya-Türkiye arasında trajikomik yolculuk

Rusya-Türkiye arasında trajikomik yolculuk
19 Şubat 2019 - 21:58 borsagundem.com

Rusya'ya vizenin kalktığını sanarak Kazan'a kadar giden bir Türkiye vatandaşı aynı uçakla sınırdışı edilerek geri gönderildi. Yolcunun vizesini kontrol etmeyen THY'ye ise ceza kesildi

CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in masasında duran Türkiye’ye vize kararnamesi imzalandı. Kararname ile sadece hususi pasaport sahipleri ile TIR şoförleri vizeden muaf tutuldu. Ancak Türk medyası durumu yanlış anlayıp, “Türkiye’ye Rusya’dan vize”, “Rusya’ya vizeler kaldırıldı” başlıklı haberleri yazınca vatandaşta konuyu yanlış anladı. Rusya’ya vizelerin tamamen kaldırıldığını yazan Türk gazetelerine inanan vatandaşlar, tabir-i caiz ise elini kolunu sallayarak, sadece pasaportla Rusya’ya gideceğini düşündü. Ancak yaşanan bir olay işin böyle olmadığını ortaya koydu. 30 yaşında adı açıklanmayan bir Türk vatandaşı İstanbul’dan uçağına bindi ve Rusya’nın Tataristan’a bağlı Kazan kentine gitti. İstanbul’da yapılması gereken vize kontrollerini aşan Türk, Kazan’a indiğinde kısa süreliğine tutuldu.

THY’ye de 1.520 dolar kontrol cezası

Rus medyasında yer alan haberlere göre devreye Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) girdi ve Rusya'ya vizenin kalktığını savunan 1989 doğumlu Türkiye vatandaşı aynı uçakla sınırdışı edilerek Türkiye’ye geri gönderildi. Ancak asıl sorunu ise Türk Hava Yolları yaşadı. Kazan’a kadar gelen yolcunun vizesini kontrol etmesi gereken THY’ye ceza kesildi. Rus makamları 'yolcu taşıma kurallarını ihlal ettiği' için THY’ye 100 bin ruble yani 1.520 dolar ceza kesti.

Bir anlamda bazı Türk gazetelerinin “vizesiz seyahat” başlıklarının bedelini bilet alan Türk yolcu ile vizenin olup olmadığını kontrol etmeyerek ceza yiyen THY ödemiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aa20 Şubat 2019 22:53

    Demek neymiş, medyanın her yazdığına inanmayacakmışız.. hele ki bu medya yandaş ise...

  • Ertan20 Şubat 2019 10:14

    Şaşırdıkmı hayır medyada şuraya vizeler kalktı buraya vizeler kalktı öyle bir algı yaratılıyorki Türklere neredeyse her yere vizesiz gidiş serbest bizim insanımızda mehter marşıyla gaza gelip hücum ediyor sonuç hüsranla bitiyor.

  • cumali tokgöz20 Şubat 2019 12:46

    mehter marşıyla hucum edenin sonu galipdir bunu böyle bilesin

  • Ahmet20 Şubat 2019 08:40

    Adamlar devletler. Her önüne gelene kapılarını açmazlar. Sınırdan 10 milyon Afgan, Iraklı ve Suriyeli girmeye kalksa böyle bir durum onlar için fıkra konusu bile olamaz. İşte bunun için süper güçler. İşte bunun için bütün dünya onlardan korkuyor.

  • Okie Dokie19 Şubat 2019 22:40

    THY tam bir komedi. Demek ki yabancı boşuna THYAO satmıyor. Bu kafayla THYAO yarın da düşer.

  • Ömer20 Şubat 2019 08:36

    Öyle deme. Köfteleri çok güzel.

  • baddal gazi20 Şubat 2019 07:00

    işşiz okie dokie