E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya pazarı bitti, dericiler sefere çıktı---

Rusya pazarı bitti, dericiler sefere çıktı

Rusya pazarı bitti, dericiler sefere çıktı
14 Ocak 2016 - 06:25 borsagundem.com

​Rusya’da yüzde 50 ihracat kaybına uğrayan Türk deri sektörü gözünü yeni pazarlara dikti

Deri ihracatçısının yeni stratejisi başta dünyanın en büyük deri ithalatçısı olan ABD olmak üzere, AB ve Uzakdoğu ülkeleri ile Afrika ve Kanada pazarlarına girmek.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) düzenlediği toplantıda 2015 yılını değerlendirip, 2016 hedeflerini açıkladı. Geçen yıl ihracatı yüzde 20 azalarak, 1.5 milyar dolara gerileyen Türk deri sektörü rotasını başta dünyanın en büyük deri ithalatçısı olan ABD olmak üzere, AB ve Uzakdoğu Ülkeleri, Afrika ve Kanada pazarlarına çevirdi. Türkiye’nin deri sektöründe dünyanın en büyük 11’inci tedarikçisi olduğunu vurgulayan İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, sektörün küresel ölçekte mevcut potansiyelini kullanamadığını söyledi.

Dünyanın en büyük ithalatçılarına hala yeterince ürün satamadıklarını belirten Şenocak, şunları söyledi:

“En büyük deri ithalatı yapan ülkelerde Türkiye’nin payı yok denecek kadar az. Dünyanın toplam ithalat hacmi 250 milyar dolar. 2014 yılında 40.6 milyar dolar ile dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’de Türkiye’nin pazar payı sadece binde 1,  Almanya’da ise binde 9, en iyi durumda olduğumuz İtalya’da yüzde 1.2 seviyeside. Bu sorun deri konfeksiyon hariç tüm alt sektörlerimizde de geçerli. Rusya ve çevre ülkelerde kaybettiğimiz pazar payımızı ABD, Afrika, Kanada, AB ülkeleri, Japonya, Güney Kore gibi dünyanın en büyük deri ithalatçısı olan ülkelerle kapatacağız. Bu pazarlara yönelik gerçekleştireceğimiz tanıtım faaliyetleri, ticaret heyetleri ve fuarlarla etkinliğimizi artıracağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)