E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Lefkoşa'da konsolosluk açacak---

Rusya Lefkoşa'da konsolosluk açacak

Rusya Lefkoşa'da konsolosluk açacak
11 Ekim 2022 - 16:25 borsagundem.com

Rusya'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) direkt uçuşların yakın bir zamanda başlayacağı ve Moskova'nın 2022'nin sonuna kadar Kuzey Lefkoşa'da konsolosluk açacağı ifade edildi.

İzvestiya gazetesine konuşan üst düzey kaynaklar, Rusya'nın yıl sonuna kadar Kuzey Kıbrıs'la uçak seferlerini başlatabileceğini ve Lefkoşa'da konsolosluk noktası açabileceğini ifade etti.

Şu anda sadece bir Rus özel havayolu şirketinin Kuzey Kıbrıs'a sefer düzenlemeyi planladığını söyleyen kaynaklar, devlet havayolu şirketlerinin böyle bir girişimi olmadığını aktardı.

Uçak seferlerinin başlatılmasının ve konsolosluk noktası açılmasının Kuzey Kıbrıs'ın diplomatik olarak tanınacağı anlamına gelmeyeceğini belirten kaynaklar, bazı Batılı ülkelerin Kuzey Kıbrıs'ta 'ofis' adı altında konsolosluk noktaları bulunduğuna dikkat çekti.

İzvestiya'ya konuşan Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, bu adımların Ankara'da ancak memnuniyetle karşılanabileceğini söyledi. Yılmaz, "Bu, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da sağlamlaştıracak. Türkiye'de hiç kimsenin Rusya'nın Kuzey Kıbrıs'la ilgili kararına karşı çıkacağını sanmıyorum" dedi.

Erdoğan'dan Rusya'dan KKTC'ye direkt uçuş mesajı

 

Rusya KKTC’ye direkt uçuş hazırlığında

 

Bakan tarih verdi! Rus uçağı KKTC'ye inecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ11 Ekim 2022 17:30

    Bu cumhur ittifakının bir zaferidir.şimdi yunanlılar düşünsün bakalım.kol gibi girdi.yakında rusya bura da bir askeri üst verilsin bakın o zaman yunanıstanın halini.