E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Karadeniz filomuza büyük saldırı düzenlendi---

Rusya: Karadeniz filomuza büyük saldırı düzenlendi

Rusya: Karadeniz filomuza büyük saldırı düzenlendi
29 Ekim 2022 - 16:52 borsagundem.com

Rusya, Ukrayna Karadeniz'deki Rus gemilerine yönelik saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın, Rus gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini belirten Konaşenkov, "Kiev yönetimi, saat 04.20'de Sivastopol üssündeki Rus Karadeniz Donanması'nın gemilerine ve sivil gemilere yönelik terör saldırısı düzenledi." dedi.

Konaşenkov, saldırıda çok sayıda insansız hava aracının kullanıldığını ve bunların tamamının yok edildiğini söyleyerek, "İvan Golubets' isimli mayın tarama gemisi ve Yujnaya limanındaki koruma bariyeri hafif hasar gördü. Saldırıya uğrayan Karadeniz Donanması'nın gemileri, tahıl anlaşması kapsamında oluşturulan koridorun güvenliğinin sağlanması sürecinde yer alıyor." diye konuştu.

Saldırının hazırlık süreci, İngiliz uzmanlarca yönetildi

Söz konusu saldırının hazırlık sürecinde İngiliz askeri uzmanların yer aldığını ileri süren Konaşenkov, "Bu saldırının hazırlık ve Ukrayna'nın 73. Deniz Operasyonları Özel Merkezi'ne bağlı askerlerin eğitim süreci, Ukrayna'nın Mıkolayiv bölgesindeki Oçakiv kentinde bulunan İngiliz uzmanların yönetiminde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, İngiltere'yi Kuzey Akım borularındaki patlamaya da dahil olmakla suçlayarak, "Elimizdeki bilgiye göre, İngiltere Deniz Kuvvetleri'ne bağlı aynı birliğin temsilcileri, 26 Eylül'de Baltık Denizi'nde Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarına yönelik terör eyleminin planlanması ve gerçekleştirilmesi sürecinde yer aldı." iddiasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da "İngiltere'nin Karadeniz ve Baltık Denizi'nde Rusya'ya yönelik terör saldırılarına dahil olduğunu" kaydederek, "Rus tarafı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dahil uluslararası toplumunun seri terör eylemlerine dikkatini çekmeyi amaçlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'dan "panik etme" çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, sosyal medyada saldırıya ilişkin "Panik etmeyin. Sadece Sivastopol kentinde değil, işgal edilen tüm topraklarda kameraları kapatın. Vatandaşlarınıza savaşı kazandığınızı da söyleyin. Karadeniz Filosu ise denize açıldı." paylaşımı yaptı.

İngiltere'den yalanlama

İngiltere Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın söz konusu iddialarını yalanladı.

Açıklamada, "Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın yasa dışı işgalini feci şekilde ele almalarından kaçınmak için destansı ölçekte yanlış iddialarda bulunmaya başvuruyor. Bu uydurulmuş hikaye, Batı'dan çok Rus hükümeti içinde devam eden tartışmalar hakkında daha fazla şey söylüyor." denildi.

Rusya’da kısmi seferberlik sona erdi

Rusya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği'nden Cumhuriyet Bayramı mesajı

ABD'den Ukrayna'ya 275 milyonluk ilave yardım

''Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz''

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naim31 Ekim 2022 07:07

    Nerede bir pislik görüyorsanız ingilizin parmağı vardır. Tarihe baktığınızda bunları rahatça görürsünüz. Müslüman arapları, Osmanlıya karşı ayaklandıran da İngilizlerdir.

  • mtu30 Ekim 2022 11:03

    Ruslar eninde sonunda savaştan galip çıkacak, dönülmez bir yolda. Aksi durumda itibarı sıfırlanır şamar oğlanına döner. Akbaba abd ing. fırsat kolluyor. Ukrayna abd ye çoktan satılmış durumda bize rusyayı desteklemekten başka çare kalmıyor. zelenski kahraman olmayı bekliyor ama nafile bu gidişle vatan haini olacak. zelenskinin kolunu bacağını kesiyor rus, çember daralıyor bence son çırpınışları 

  • Yorum 30 Ekim 2022 22:58

    Bir haber okudum dehşet!çocukları yakmaktan bahsediyorlar.Vicdanın elveriyor mu? Biran önce savaşın bitmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum.Kuran'ı anlasaydınız orada farklı dine mensup olsada cennete girecekler belirtilmiştir. Kimsenin masumlara kıyma, onların üzerinde silah deneme hakkı bulunmuyor. İnsan neslini azaltmak istiyorlarsa üremelerini engelleyerek tedbir alsınlar.Bırakalım çığırtkanlığıda herkesin mutlu olacağı bir dünyada huzur içerisinde yaşayalım. İşid,daeş, PKK gibi ülkelerin varlıklarına saldırmak için fırsat bekleyen örgütleri yok edelim. Amaç Allah'a kul olmak değil mi? Bu örgütler varlıklarını sürdürdüğü sürece bu nasıl mümkün olabilir.Kendilerine göre kurallar koyan Allah'ın emirlerinden uzaklaşmış dini bahane edenlerin şerlerinden nasıl korunacağız.Peygamberler tek bir kişiye bile zulm etmemiş. Hz Nuh'un ciğeri yanmışta yinede ısrarcı olmamış. Peki buna rağmen İran'da, Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de yada dünyanın herhangi bir ülkesinde yapılmak istenen nedir?

  • Fuzuli29 Ekim 2022 20:24

    Tahıl Kolidoru anlaşmasından Rusya çekildi...19 Kasım da 120 günlük anlaşma uzatılma-ma ya da şartlı uzatılması gündemdeyken başta bugday ve ayçiçeği sevkiyat duruyor...BİST'de hangi şirketler olumlu etkilenir dersiniz?...Anlaşmaya zaten uyulmuyor ve Rus gübresi önüne engeller çıkıyordu Kasım ayı 2023 Buğday ekimi için gübre gerekiyordu yaaa Bistte Buğday ve Gübre hangi şirketler katmerli etkilenecek? Büyük resmi görüp alan aldı hikayeyi bekliyor pazartesi günü gece bugday vadeliler fişek sabah 09:55 bistte tavan a gidecek hisseleri de bir zahmet siz düşünün azcık emek...

  • Abdulla Çiftçioğlu 31 Ekim 2022 06:27

    Pessss. Kan ve göz yaşından ekmek çıkarmak buna denir. Birileri ya da dünya aç kalırken benim hissem ne kadar primleri öyle mi ?

  • Bik29 Ekim 2022 18:38

    Rusların ne işi var Sivastapol'da orası Ukrayna toprağı.

  • Fuzuli29 Ekim 2022 20:25

    Kırımdan bahsediliyor gençler(BİK ve DIMBIL) kavga etmeyin ikinizde haklısınız...

  • DIMBIL29 Ekim 2022 20:03

    Neren ile okundun bu haberi bilemiyorum.orada tahıl gemilerinin güvenliklerini sağlıyorlar imiş.