E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ile ABD savaşa mı girecek?---

Rusya ile ABD savaşa mı girecek?

Rusya ile ABD savaşa mı girecek?
12 Ağustos 2013 - 07:21 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuya açıklık getirdi

usya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, CIA eski çalışanı Edward Snowden'e geçici siyasi sığınma hakkı verilmesinin ABD ile ilişkilerde yeni bir soğuk savaş döneminin başlamasına neden olmayacağını söyledi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'le birlikte Washington'da gerçekleştirdikleri 2+2 formatındaki görüşme sonrası basının sorularını cevaplayan Lavrov, "Snowden olayı ikili ilişkilerimizde herhangi bir gölge oluşturmaz. Bu özel örnek ilişkilerimizi değerlendirmemiz açısından iyi bir örnek." dedi.
Snowden olayında Rusya hukukuna ve uluslar arası hukuka uygun olarak hareket ettiklerini savunan Lavrov, "Farklı davranmamız mümkün değildi. Çünkü bizim ABD ile suçluların iadesi yönünde bir anlaşmamız yok. Yıllardır ABD bu anlaşmayı imzalamaya yanaşmıyor." eleştirisi getirdi.
ABD Başkanı Barack Obama'nın Snowden olayını da gerekçe göstererek 3-4 Eylül Moskova ziyaretini iptal etmesini değerlendiren Lavrov, 2+2 görüşmelerine olumsuz bir yansımanın olmadığını söyledi.
Suriye krizinin çözümü için Ağustos sonunda iki ülke uzmanlarının bir araya geleceği bilgisini veren Lavrov, "Cenevre-2'nin hazırlıkları konusunda iki ülke uzmanları bir kez daha görüşmesi konusunda
Amerikalı meslektaşlarımızla anlaştık. Bu görüşme ay sonuna kadar yapılır." dedi.
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Amerikalı meslektaşlarını Belarus'la ortak yapılan Batı-2013 tatbikatına davet ettiklerini açıklarken, iki ülke füze kalkanı, kitle imha silahlarının yaygınlaşmasının önlenmesi
konularını ele aldı. Görüşmelerde Afganistan, İran nükleer programı, ve diğer uluslar arası sorunlar müzakere edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)