E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Azez'e balistik füzelerle saldırdı---

Rusya Azez'e balistik füzelerle saldırdı

Rusya Azez'e balistik füzelerle saldırdı
15 Şubat 2016 - 13:15 borsagundem.com

Rus askeri güçleri Azez'i balistik füze ile vurdu

Suriye'nin Lazkiye Limanı açıklarında demirli savaş gemilerinden atılan 8 füze, Halep'e bağlı Azez ilçesinde okul, hastane ve sivil yerleşim alanlarına düştü. Saldırı sonrası aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 kişi öldü, 50'nin üzerinde sivil yaralandı. Zeytin bahçesine düşen balistik füzelerden birinin patlamadığı tespit edildi

Suriye'nin Lazkiye Limanı açıklarında demirli Rus savaş  gemilerinden Halep'in Azez ilçesindeki sivil birimlerine yönelik 8 balistik füze  attığı bildirildi. 
 
AA muhabirinin Azez'deki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Rus  savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Azez ilçesinde bir hastane, bir okul  ve bazı yerleşim birimlerinin de aralarında bulunduğu sivil hedefleri misket  bombalarıyla vurmasının ardından balistik füzelerle saldırdı.

Bir okulun ve hastanenin arkasına düşen füzelerin patlaması sırasında,  aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 kişinin öldüğünü belirten  kaynaklar, 50'nin üzerinde sivilin de yaralandığını ifade etti.
 
Rus savaş gemilerinden atılan balistik füzelerden biri, Azez'in  yaklaşık 1 kilometre batısında yer alan bir zeytin bahçesine düştü. Özgür Suriye  Ordusuna mensup askerler tarafından bulunan füzenin patlamadığı anlaşıldı.  Balistik füzenin ateşleme sisteminin devreye girmeyerek teknik arıza sonucu  patlamadığı kaydedildi.

Rusya, bir süre önce de Azez'e balistik füzeyle saldırmış, füzelerden  biri açık arazide patlamamış halde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)