E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti---

Rusya: ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti

Rusya: ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti
15 Mayıs 2019 - 15:14 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurmasına ilişkin, "ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke etti" dedi.

Tahran yönetiminin nükleer anlaşmayı kısmen askıya almasını değerlendiren Kremlin sözcüsü Peskov, "İran, kendi inisiyatifiyle gönüllü olarak değil Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın ruhu ve metniyle çelişen baskılara cevap vererek bu kararları alıyor. Ne yazık ki genel endişe devam ediyor" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'ın nükleer  anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurmasına ilişkin, "ABD'nin benzer eylemleri  İran'ı provoke etti." dedi. 

Peskov, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurma  kararı ve güncel konularla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Nükleer anlaşma etrafındaki gerginliğin devam ettiğine işaret eden  Peskov, "İran, kendi inisiyatifiyle gönüllü olarak değil Kapsamlı Ortak Eylem  Planı'nın ruhu ve metni ile çelişen baskılara cevap vererek bu kararları alıyor.  Ne yazık ki genel endişe devam ediyor." şeklinde konuştu.

İran'ın kararının ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkma kararından  kaynaklandığına dikkati çeken Peskov, "ABD'nin benzer eylemleri İran'ı provoke  etti." ifadesini kullandı.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo'dan İran ile ilgili herhangi bir güvence almadığını belirtti.

Ukrayna hükümetinin mütekabiliyet gereği Rusya'ya yönelik ekonomik  yaptırımları genişletme kararını da değerlendiren Peskov, "Rusya'nın önceden  aldığı kararlar, Ukrayna hükümeti tarafından provoke edilmiştir." dedi.

Ukrayna, Rusya’dan mineral gübre, tarım ürünleri, nakliye araçları,  kontrplak ve bazı diğer ürünlerin çeşitli tiplerine yaptırım uygulama kararı  almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)