E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinRuslar 2015'te Türkiye'ye daha az gelebilir---

Ruslar 2015'te Türkiye'ye daha az gelebilir

Ruslar 2015'te Türkiye'ye daha az gelebilir
26 Aralık 2014 - 11:48 borsagundem.com

Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR), 2015 yılında Rus turizm sektörünün yüzde 30 oranında küçüleceğini bildirdi

ATOR Başkanı Maya  Lomidze gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Rusya'nın tur operatörleri ağının küçülme sürecinin sonuçlarının bahar aylarının başında  hissedileceğini belirtti.  

ATOR uzmanlarının tahminlerine göre, üst gelir gruplarının tercih ettiği turların (1000-2000 dolar) satış hacmi önümüzdeki sene yüzde 80 oranında azalacak. Aynı zamanda ekonomik turların satış hacmi ise 2014 yılı ile aynı seviyede olacak. Rus vatandaşlarının yurtdışı turları dışında ülke içindeki turlarla da aktif olarak ilgilenmeleri bekleniyor.

Maya Lomidze, 2015 yılında iç turizm sektörünün gelişiminin otel ve hava yolu şirketlerinin fiyat politikalarına bağlı olacağını kaydetti. 2014 yılında Rusya'nın iç turlarına talep yüzde 25- 30 seviyesindeydi. Rus turistler 2014 yaz sezonunda en çok Kuban ve Kırım'ı tercih ettiler. En çok tercih edilen şehirlerin başında her zamanki gibi Moskova ve St. Petersburg yer aldı. 

2015 yılında Rusya'nın dış turist hacminin Türkiye, Çin ve Güney Kore'den gelen turistler sayısında artması bekleniyor. Bu sene Rusya'ya gelen yabancı 
turist sayısında yüzde 40'lık düşüş yaşandı. Avrupalı ve Amerikan turistlerin çoğu belirsiz siyasi durumdan dolayı Rusya'ya gelmekten vazgeçti. 

Öte yandan, Rusya'dan yurtdışına giden turist sayısında da yüzde 40- 50 oranında düşüş yaşandı. Bu durum ruble kurunun düşmesi ve turizm şirketlerinin iflas etmelerinden kaynaklanıyor. 2014 yılında Mısır ve Türkiye'ye giden Rus turist sayısında sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 15 oranında artış yaşandı.

ATOR'dan edinilen bilgilere göre, 2014'de yurtdışı tur ve uçak bilet fiyatları ortalama yüzde 20-22 oranında pahalandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)