E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus tarafının tavrı tahrik edici---

Rus tarafının tavrı tahrik edici

Rus tarafının tavrı tahrik edici
28 Aralık 2015 - 14:03 borsagundem.com

Erdoğan'ın Sözcüsü İbrahim Kalın: Uçak krizinde Rus tarafının tahrik edici, kara propagandaya yönelen seviyesiz açıklamaları maalesef devam etti...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak "24 Kasım günü yaşanan hadiseden bugüne kadar devlet, millet olarak ortaya koyduğumuz tavır ortadır" dedi.

Kalın, "Son derece ciddi, samimi, sorunu çözmeye yönelik ama vakur bir duruş sergiledik. Buna mukabil Rus tarafının tahrik edici, kara propagandaya yönelen seviyesiz açıklamaları maalesef devam etti. Biz yine bu sorunun, müzakere yoluyla, diplomatik kanallardan çözülmesinden yanayız. Bu konuda bizim kapattığımız herhangi bir kapı söz konusu değil. Elbette karşı taraf da buna olumlu cevap verirse biz gerekli adımları atar, ilişkilerin normalleşmesi için yapılması gerekenleri de birlikte yaparız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ve İsrail arasındaki müzakereler konusunda ise "İsrail 3 şartı yerine getirmediği müddetçe Türkiye-İsrail ilişkilerinde bir normalleşme olmayacaktır. Mefhumu muhalifinden değerlendirdiğinizde yani cümleyi tersinden kurduğunuzda bu şu demektir, 3 şart yerine geldiğinde ilişkilerin normalleşmesi için bir zemin oluşacak demektir. Birinci şart yerine getirildi, özür dilendi. İkinci şart, yani tazminatla ilgili bir mesafe alındı ama henüz imza koyacak noktaya gelmiş değiliz. Bununla ilgili müzakereler devam ediyor. Bir de üçüncü şart var. Gazze ablukasının kaldırılması, hafifletilmesi, yani Gazze'ye giden insani yardımların ulaştırılması noktasında da bir üçüncü şartımız var. Türkiye bu şartlardan vazgeçmiş değil, bu şartları değiştirmiş değil" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .28 Aralık 2015 14:26

    İçeride ve dışarıda bu kadar püsürümüz varken hala şart şurt ne bu ya , hala burnumuzun dikine gidiyoruz. Etraffta bir dost ülke kakmadıgı gibi bunu fırsat bilenler bize karşı kışkırtmaya devam ederken bu tutum yanlış. Ben diye düşünürsek hiçbir yere varamayız.

  • cezmi28 Aralık 2015 14:08

    rus vatandaşlarımız(!) yazmaya başlar şimdi bu haberin altına, haince!