E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus LNG'sine talep üretimi aştı---

Rus LNG'sine talep üretimi aştı

Rus LNG'sine talep üretimi aştı
11 Eylül 2023 - 14:39 borsagundem.com

Rusya Enerji Bakanı Shulginov, sıvılaştırılmış doğalgaza Asya'dan sonra Avrupa'dan da taleplerin arttığını söyledi


Rusya Enerji Bakanı Nikolay Shulginov RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada dünyada Rus sıvılaştırılmış doğalgazına (LNG) olan talebin şu anda üretim hacmini aştığını söyledi.

Bakanın açıklamalarına göre, Rusya’dan LNG’ye artık sadece Güneydoğu Asya’dan değil, Avrupa’dan da ilgi var.

Mevcut kapasitelerin şu anda talebi tam olarak karşılamak için yetersiz olduğunu ancak Rusya’daki tüm kapasitelerin dolu olduğunu belirten Bakan, “Boru hattı gazına olan talep daha fazla oldu. Bununla birlikte, LNG arzı artıyor çünkü boru hattı arzına kıyasla daha verimli ve esnek” şeklinde konuştu.

Bakan, Rusya’nın artık daha fazla sıvılaştırma hattına ihtiyacı olduğunu belirterek, Rusya’nın sıvılaştırılmış doğalgaz üretimini 2030 yılına kadar 100 milyon tona çıkarmak için bir program kabul ettiğini hatırlatarak, “Halihazırda ilk hattın kurulumu devam eden Arktik LNG 2 için büyük umutlar besliyorum. Hat önümüzdeki yıl tam kapasiteyle (yaklaşık 6,8 milyon ton) çalışacak. Ayrıca Murmansk’ta her biri 6,8 milyon tonluk üç teknolojik sıvılaştırma hattının planlandığı yeni bir LNG tesisini de görüşüyoruz” dedi.

Avrupa'da LNG fiyatları 4 haftanın zirvesinde

 

Avrupa'nın LNG ithalatındaki artış sürüyor

 

AB’nin Rusya’dan LNG ithalatı 3 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)