E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus komutanlardan 'durun' çağrısı!---

Rus komutanlardan 'durun' çağrısı!

Rus komutanlardan 'durun' çağrısı!
24 Haziran 2023 - 02:19 borsagundem.com

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in zehir zemberek açıklamalarının ardından Rus komutanlar, Wagner'e "durma" çağrısında bulundu.


Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, sosyal medyadan görüntülü mesaj yayınladı.

Wagner'i durmaya çağıran Surovikin, "Birlikte çok zor bir yoldan geçtik. Birlikte savaştık, riskler yaşadık, kayıplar verdik, zaferler kazandık. Aynı kandan askerleriz. Durmaya çağırıyorum. Düşmanımız iç siyaset durumunun kötüleşmesini bekliyor. Düşmanın eline koz vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Rus Korgenerali Vladimir Alekseyev de "Niyetiniz ne olursa olsun, yaptıklarınız ülke ve devlet başkanının arkasından bıçak saplamaktır. Rusya ve Silahlı Kuvvetlerinin imajına bundan daha büyük bir darbe olamaz. Böyle bir provokasyonu ancak ülkeye düşman olan yapabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kiev yönetimi, Prigojin'in kışkırtıcı eylemlerini kullanıyor"

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Kiev yönetimi, Prigojin'in durumu bozma yönündeki kışkırtıcı eylemlerini kullanarak, Bahmut yönünde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 35. Deniz Tugayı ve 36. Mekanize Tugayı'nı saldırı operasyon başlatmak için konuşlandırıyor." ifadelerine yer verildi.

Olay

Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.

Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddialar yalanlanmıştı.

Rusya'dan çağrı: Prigojin'i yakalayın

 

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan dikkat çeken paylaşım

 

Rusya'da gerilim! Wagner grubundan isyan çağrısı

 

Wagner'in kurucusu Prigojin'den Putin'i zora sokacak açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI24 Haziran 2023 11:21

    İşte böyle özel şirketli ve paralı ordu korur isen olay böyle olur.

  • Tufan 24 Haziran 2023 09:23

    Kampı abd vurdurdu suçu rusyaya yıktı. Wagnerde rusyada suriye ve libyada çok masum kanı döktüler. Elbette belasını bulacak ikiside. Abd ve diğer zalimler sizinde zamanınız gelecek!!!