E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus Büyükelçi Karlov'a suikaste dünyadan tepkiler---

Rus Büyükelçi Karlov'a suikaste dünyadan tepkiler

Rus Büyükelçi Karlov'a suikaste dünyadan tepkiler
20 Aralık 2016 - 02:02 borsagundem.com

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov' un, dün akşam Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, birçok ülke tarafından şiddetle kınandı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, dün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine dünyadan tepkiler yağdı

YUNANİSTAN

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ankara’daki Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un ölümüne yol açan terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacı doğası gereği barışı ve diyalogu desteklemek olan bir diplomatın trajik ölümüne yol açan barbarca bir saldırıdır. Bu suikast eyleminin bölgede gerilimi arttırmaya ve bölgesel istikrarsızlığa yönelik olduğuna ilişkin endişelerimizi belirtiyoruz. Rus hükümetine ve Rus diplomatın ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri yer aldı.

İSPANYA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, resmi Twitter hesabından attığı mesajında "Türkiye'de Rus Büyükelçisi'nin öldürülmesini güçlü bir şekilde kınıyorum. Terörizm, demokratik bir toplumda asla yer bulamayacak" diye yazdı.

SIRBİSTAN

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic yayınladığı taziye mesajında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dimitri Medvedev ve Rusya halkına hükümet adına başsağlığı diledi. Vucic mesajında, Sırbistan'ın Rus halkının acısını paylaştığını belirterek, "Bu olay, bir kez daha terörizmle acımasızca hesaplaşmamız gerektiğini gösterdi. Sırbistan her zaman, tüm gücüyle barışa destek olacaktır." ifadelerine yer verdi.

KOSOVA

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a yönelik hain saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.
Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus büyükelçiye yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, Kosova halkı adına büyükelçinin ailesi ve Rus hükümetine başsağlığı diledi.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rus büyükelçiye yönelik hain saldırıyı şiddetle kınadığını kaydederek, "Dualarımız onun ailesi ile birlikte. Rusya Dışişleri Bakanlığına başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verdi.

AVUSTURYA

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, büyükelçi Karlov’a yönelik saldırıyı kınayarak, "Rus Büyükelçiye Ankara’da yapılan suikastı güçlü bir şekilde kınıyorum. Şiddetin kötü bir yansıması. Bütün dualarımız onun ailesi için." ifadelerini kullandı.

MACARİSTAN

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macar Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisine yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınadıklarını söyledi.
Szijjarto yaptığı açıklamada, saldırı haberi dolayısıyla şoka uğradıklarını belirterek, ''Bu trajedi, terörizmin her türlüsüne karşı mücadele etmemizin gerekliliğini gösteriyor. Büyükelçinin ailesinin yanı sıra Rusya vatandaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyorum.'' dedi.

ROMANYA

Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu yaptığı açıklamada, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’a bir mesaj göndererek, Rusya'nın Ankara’daki Büyükelçisi Andrey Karlov’un ölümüyle sonuçlanan bu akşamki saldırıyı şiddetle kınadıklarının altını çizdi.
Comanescu mesajında bir Büyükelçiye yapılan aşağılık terör saldırısı ile teröre karşı mücadelenin önemine bir kez daha değindi. Rus halkıyla dayanışma içinde olduklarını da belirten Comanescu, hayatını kaybeden Büyükelçinin ailesine de taziyelerini iletti.

İSVEÇ

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise resmi Twitter sayfasından Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesini kınayarak, "Derin şoktayım, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrei Karlov'a suikastı bende derin bir şoka neden oldu. Rusya'ya ve merhumun ailesini başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

KATAR

Katar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı.
Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırı kınanarak, bunun bir suç eylemi olduğu, tüm dini, insani ve diplomatik değerlere aykırı olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Olga20 Aralık 2016 08:44

    Barbar Turkler. Misafire yapilana bak . Kendi polisi

  • Trabzonlu20 Aralık 2016 02:55

    Bunu yapan ve yaptıranlar sadece hesap vermeyecek aileleride hesap verecek mutluka onlarda biliyorlardır ve devlette niye haber vermediler suç ortakları aileleri