E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus birlikleri Kazakistan’dan ayrıldı---

Rus birlikleri Kazakistan’dan ayrıldı

Rus birlikleri Kazakistan’dan ayrıldı
15 Ocak 2022 - 15:58 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı bugün, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü’ne bağlı Rus birliklerinin Kazakistan’dan ayrıldığını duyurdu.

Rus medyasına göre bakanlık tarafından yapılan açıklamada, güçlerin, ekipmanlarını Il-76 ve An-124 askeri nakliye uçaklarına yükleyerek Almatı havaalanından ayrılarak konuşlanma noktalarına geri döndüğü kaydedildi.

Bakanlık daha önce, birliklerin ilk grubunun yakın zamanda Kazakistan topraklarından ayrılacağını duyurmuştu.

Rusya, Kazakistan hükümetinin akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından patlak veren protesto gösterilerini sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in talebi üzerine Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üye ülkeleri ile birlikte Kazakistan’a asker gönderdi.

KGAÖ üyesi Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan’dan gelen birliklerin ise ülkeden ayrılmasının 10 gün sürmesi bekleniyor.

Kazak medyası, gösteriler sırasında 160 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin kişinin yaralandığını ve 8 bin kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

TBMM'den Kazakistan deklarasyonu: Her türlü desteği vereceğiz

 

Kazakistan’daki gözaltılar 10 bine yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)