E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus askerler birbirini vuruyor---

Rus askerler birbirini vuruyor

Rus askerler birbirini vuruyor
11 Mart 2022 - 08:26 borsagundem.com

Uzmanlara göre Putin'in birkaç günde ele geçirmeyi planladığı Kiev'de direniş devam ederken Rusya'da da tepkiler artmaya başladı

Ukrayna topraklarında sivilleri vurmak istemeyen Rus askerleriyle komutanlarının çatıştığına dair haberler çıkarken Rus televizyonunda da benzer görüntüler oluştu.

2014’te Kırım’ı ilhak ettikten sonra Şubat ayının sonunda Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’ni resmi olarak tanıyan Moskova yönetiminin başlattığı savaşın 16’ncı gününde şiddet devam ediyor. Fakat uluslararası medyada yer alan haberlerde hem Ukrayna topraklarındaki Rus askerleri arasında hem de Rus devlet televizyonuna katılan yorumcular arasında savaşa tepkinin giderek arttığı ortaya çıktı.

Ukrayna’nın güvenlik güçleri ve içişleri bakanlığı, yakalanan Rus askerlerinin görüntülerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ederken, yaralı ele geçirilen bir Rus askerinin açıklamaları gündem oldu.

Harkov yakınlarında yakalanan ve ayağından yaralı olan Rus askeri, kendisini bir Rus askerinin vurduğunu söyledi. 24 Şubat’ta Harkov’da sivillere ateş açmayı reddettikten sonra vurulduğunu söyleyen Rus asker sivillere ateş etmek istemeyen bir teğmenin de vurularak öldürüldüğünü dile getirdi.

Saldırı sırasında bir aileyi korumak istediklerini söyleyen Rus asker, saldırıda annenin öldüğünü ve 20’li yaşlarındaki kızın ise kurtarıldığını belirtti.

“Afganistan savaşından çok daha kötü”

Öte yandan Rusya içinde de savaşı eleştirenlerin sayısı artmaya başladı… Rusya devlet televizyonu Russia 1’in akşam saatlerinde en çok izlenen tartışma programına katılan bazı uzmanlar ve konuklar Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini eleştirdi.

Bazı konuklar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal için kullandığı “Nazileri temizlemek” ve “silahtan arındırmak” gibi söylemlere karşı çıkarken, Ukrayna’ya savaşın haklı bir yanı olmadığını söyledi.

Öyle ki bir akademisyen olan Semyond Bagdasarov, Ukrayna ile yaşanan gerilimin “Afganistan savaşından çok daha kötü” olduğunu söyledi. Uzman, Sovyetler Birliği’nin 1979’da işgal etmeye çalıştığını hatırlatırken, bu işgal yaklaşık 10 yıl sonra Sovyetler Birliği’nin geri çekilmesiyle ve başarısızlıkla sonlanmıştı.

Bagdasarov’un sözünü Putin’in kurmaylarından Vladimir Soloviev keserken, Moskova yönetimine yakın olmakla bilinen yapımcı Karen Shakhnazarov da “Bu savaş Rusya’yı daha da kapalı bir hale getirebilir” dedi.

Disney Rusya'daki tüm faaliyetlerini durduracak

 

Zelenskiy: Rusya'nın hastane bombalaması savaş suçu

 

Rusya: Zorunlu askerlik yapanlar da Rus ordusu içinde savaşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Mart 2022 11:38

    Eğer abd afgan askerleri ve diğer müslüman ülkelerden paralı askerler getirirler ise rusya batağa batmış durumda olup ekonomiside gid gide yine çöker.

  • Mucise Reis ;)11 Mart 2022 10:24

    Sokak savaşları çok zordur. Siviller gitmeden Rusya rahat edemez oralarda. Çünkü. x şehre rus tankalrı zırhlıları giriyor. şehir otobanında şehir kenarında küçük kasaba düşünün... 20 tank geldi. konakladı. birden etrafda 300 - 500 - 900 metre evlerden aynı anda kordineli roketler, tanklara hafifi taşınabilir zırh delici en son moda abd ingiliz alman silahları. 1 yada 2 atış yap .. sonra o noktayı hızlıca geri evlere giderek terk et. silahları x noktaya bırak kaçarak başka eve git ve sivil kıyafetler ile kendini kamufle at. herhangi bir ev sığınağına gir. Zaten 2. dünya savaşı bombardımanından heryerde sığınak var. Ukrayna, asla ordu olarak rus karşısına çıkmıyor gerilla taktiği yaparak mecadeleye devam ediyor. Ruslar siviller gidince ele geçirdikleri yerlere zırhlı harci piyade bırakaca. oaradaki rus yanlıları ile SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI yapacak, öyle kontrol olacak. Tarihleri böyle , uzman olmaya gerek yok. ukrayna vur-kaç ordusu bile yok gibi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Mart 2022 11:39

    Diyarbakırda bizde olmuş idi 2000 yakın askerimiz şehit olmuştu.

  • Bik11 Mart 2022 09:29

    Rusya'nın yöneticileri 70 yaşında ve Çarlık Rusyası hayali görüyorlar. Ukrayna'nın yöneticileri 40 yaşında olduğundan arada kuşak farkı var. 20'li yaşlardaki Rus gençlerinin bugünün dünyasında Rus yöneticilere muhalif olması da normal.

  • Paralı asker12 Mart 2022 10:33

    Mantıklı dedikleriniz. 1960larda batıda refah toplumu hippileri doğurmuştu. Kendilerini hiç bir amaç için feda etmeye yanaşmayan bi toplumdan savaşmasını ummak. Hele de sebebini tam anlayamadığınız bir saldırıda bulunmak. Kişisel menfaatlerin en önde olduğu toplumlardan bu savaşı bırakın en haklı savaşlarında bile medet ummak zor. Futbol takımlarına benzedi bu iş. Eskiden takımı için fedakârca oynayan, takımıyla özdeşleşmiş oyuncular olurdu. Şimdi takım aidiyeti yok sözleşmeli oyuncu var. Aynen askerlerde buna benziyor. Parasını ver dünyadan asker topla :(

  • Mucise Reis ;)11 Mart 2022 10:26

    Aynen, günümüzde okumuşi işi gücü hayatı düzenli yaşam tarzı olan biri kolay kolay savaşmaz, savaştırılamaz. Avrupa ve abd de askerlerin çoğu farklı kökenli insanlar ve savaşda canlarını ön planda tutuyor.  Rus gençlerde yavaş yavaş uyanıyor. Kedi değiliz sonuçda 9 canımız yok demeye başladı. Savaşanlarda Rusya içinde faklı etnik gruplar, kökenler, orduda bile milli birlik kurulamamış, yakutlar, çeçenler, tatarlar felan filan ortada ordu göremiyoruz.