E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRumlar, Türkiye Akdeniz'e gelince panik yaptı---

Rumlar, Türkiye Akdeniz'e gelince panik yaptı

Rumlar, Türkiye Akdeniz'e gelince panik yaptı
23 Ocak 2020 - 17:14 borsagundem.com

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Rumların sözde ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi(MEB) 8’inci parselinde sondaj çalışmasına başlaması paniğe neden oldu. Rum hükümeti, Türkiye'nin Ada'daki sondaj bilgilerini elde ettiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin Yavuz Sondaj Gemisi'ni 8'inci parsele göndermesi sonrasında Rum tarafı alarma geçti. Rum yönetimi, Yavuz'un seyir durumunu dakika dakika izledi. Yavuz gemisi, Rumların sondaj çalışmaları için belirlediği 8'inci parsele giriş yaptı. Rum medyası, bu olayı, 'Çevrildik' başlığıyla servis etti.

'BİLGİLER TÜRKİYE'NİN ELİNDE'

Bunun üzerine Rum tarafında, sondaj bilgilerinin Türkiye'nin eline nasıl geçtiği yönde araştırma başlatıldı. Tartışmalar üzerine Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios, sondaj bilgilerinin Türkiye'nin elinde olduğunu açıkladı. Kusios, "Türkiye’nin 8’inci parsele ilişkin araştırmaları bir şekilde elde ettiğine dair bilgilere sahip olduklarını" söyledi. Rum Sözcü, "Türkiye, bir şekilde çalışmaları elde etmişler" dedi.

TÜRKİYE'Yİ KİMSE DURDURMUYOR

Ana muhalefet AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, "Önemli olan ve bizi rahatsız eden, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin izin verdiği bir parsele gidip sondaj yapması ve bu tutumu durduracak kimsenin olmamasıdır" diye konuştu. Vatandaşlar İttifakı, Dayanışma Hareketi ve ELAM da, Rum hükümetini derhal kendilerine bilgi vermeye çağırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç24 Ocak 2020 07:53

     RUM DENEN YARATIK DİYORKİ BENDE PARA YİYECEK AGIZ VAR AMA TÜRKTE YOK DİYORSA GEREKTİGİNDE HEPSİNİDE GEBERTMEKTEN BAŞKA ÇARE KALMAZ.

  • Türk.24 Ocak 2020 03:57

    Esatla masaya oturun diyenler esata al artık Suriyeliler i geriye diye hiç konuşmuyorlar. Çünkü hepsi Sünni Müslüman. Chpkk ip ipsizler sizin yatacak yeriniz yok bu dünyada. Allah layiginizi versin. Amin

  • ZIR ZOP HERİF23 Ocak 2020 22:20

    yiğit lider kemal bey bu konuya el atacak ve taraflar arasında arabulucu olacaktır.türk ve rumlar arasında en güvenilir isim bay kemaldir.

  • Tufan23 Ocak 2020 19:24

    Avrupa gık çıkaramıyor birçoğunun istemediği Suriyeliler bize gelir korkusuyla, abd gık edemiyor suriyeye gireriz korkusuyla. Rusya zaten bizden taraf duruyor menfaati gereği. Kaldı israil mısır onlarda bir halt edemez. Oradaki gaz da bizim de hakkımız var ya paylaşırsınız yada zorla alırız bu kadar basit.

  • Vb23 Ocak 2020 18:43

    Ya ne işimiz var bizim orda.... By k.k.

  • AD23 Ocak 2020 18:02

    Yunanlılar ve Rumlar,bizi izlemeye devam edin.biz Osmanlı torunlarıyız,biz sıkıyı görünce kaçmayız.

  • Kamil23 Ocak 2020 17:44

    Başkalarının gölgesinde yaşarsan, bütün bilgilerin onların eline geçebilir

  • MELTEM GÜZELBAHAR23 Ocak 2020 17:31

    Türkler ile kimse aşık atmasınlar.ne yapacağı kimse hiç bir zaman kestiremezler.