E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuhani: İran'da hiçbir kent karantina altına alınmayacak---

Ruhani: İran'da hiçbir kent karantina altına alınmayacak

Ruhani: İran'da hiçbir kent karantina altına alınmayacak
26 Şubat 2020 - 13:39 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Ruhani bugünkü bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ruhani, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle herhangi bir kent veya bölge için karantina kararı almadıklarını belirterek, "Yeni tip korona virüs (Covid-19) ülkedeki çalışma ve üretim faaliyetlerini durdurmak için düşmanların silahı haline gelmemelidir" dedi.

Korona virüsün üstesinden gelebilmek için birkaç hafta zamana ihtiyaç olduğunu belirten Ruhani, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aracılığıyla yurt dışından koronavirüsünü (Covid-19) saptayan test kitlerinin ithalatının sürdüğünü aynı zamanda bu kitlerin yerli uzmanlar tarafından da üretilerek test aşamasına geldiğini söyledi.

Korona virüsün bulaşma hızının gripten daha yüksek, ancak gripten daha fazla tehlikeli olmadığına dikkati çeken Ruhani, herhangi bir kent veya bölge için karantina kararı aldıklarına dair iddiaları reddederek, bölyle bir kararın söz konusu olmadığını ifade etti.

Korona virüsün düşmanın silahı haline gelmemesi gerektiğini vurgulayan Ruhani, "ABD'liler iki yıldır uyguladığı yaptırımlar ve propagandalarıyla ülkemizdeki üretim ve ekonomik faaliyetleri durdurmak ve halkımızın acı çekmesini istiyor. Bu nedenle koronavirüs meselesi düşmanların çalışma, üretim ve ekonomik faaliyetlerimizi durumaları için bir bahane olmamalıdır" ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'nın talimatlarına uymasını istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acem26 Şubat 2020 14:17

    Virüsten korkmam şu acemilerden korkttuğum kadar. Şeytanın önde gidenleri nasıl bir hesapları kimbilir ama karantina uygulamayacaklarmış..

  • ----------- ??????????-------------26 Şubat 2020 17:48

    malesef haklısın sunni müslümanları baş düşmanı kafirlerden çok iran.her gün yüzlerce müslümanı katlediyorlar.keşke hepsi viruse kapılıp

  • Nedim26 Şubat 2020 14:04

    Yobaz sığır!  Ne Müslümanlıktan haberin var ne de insanlıktan!  Allah belanızı veriyor yine akıllanmıyorsunuz!  Hala zalime merdiven arsıza ursuza yol oluyorsunuz!  Demek ki ya akıllanıp  insan gibi insan olacaksın ya da Allah sizin işinizi görecek!  Özellikle bu Mezopotamya bölgesi  Allah a şirk koşan zalim topluluklar Peygamberlerine  karşı çıkmışlar en sonunda helak  edilmişler!  Hak kı inkar edenlere süre verilir sonra ''canları cehenneme''!