E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRuble müdahalesi 7 milyar dolara yaklaştı---

Ruble müdahalesi 7 milyar dolara yaklaştı

Ruble müdahalesi 7 milyar dolara yaklaştı
15 Ekim 2014 - 13:33 borsagundem.com

Rusya’nın rubleye bu ay yaptığı müdahale 7 milyar dolara yaklaşıyor

Rusya merkez bankası, para birimindeki bir yılın en sert düşüşü ve petrol fiyatlarındaki gerileme ile mücadele ederken, rubleye bu ay yaptığı müdahale 7 milyar dolara yaklaşıyor.

Merkez bankası web sitesinde yayınlanan bilgiye göre 14 Ekim'de 2.72 milyar dolar döviz harcaması yaparak Ekim ayı için harcadığı total miktarı 6.98 milyar dolar çıkardı. Banka euro-dolar sepeti hedef tabanını 35 kopek (rublenin yüzde biri) indirerek Mart ayından bu yana en büyük düşüş ile 45.70 seviyesine getirdi ve rublenin işlem bandında yapılan değişiklikler 8. güne taşındı. Para birimi bugün kayıpları genişletti.

Dünyanın en büyük enerji ihracatçısı olan Rusya Ekim ayında para birimi piyasasındaki müdahalelerini hızlandırarak rublenin Haziran’dan bu küresel çaptaki en büyük düşüşünü yavaşlatmayı amaçlıyor. Petrol ve doğal gaz, hükümet gelirlerinin yaklaşık yarısını oluşturuyor. Petrol, Haziran ayındaki zirvesinden yüzde 26 düşüş göstererek bugün Londra’da 85.30 dolardan işlem gördü. Petroldeki gerileme Rusya varlıklarındaki satışları artırırken, merkez bankasının borçlanma maliyetlerini yükselteceği iddialarını alevlendiriyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre ruble para birimi sepeti karşısında düşüşü 9. güne taşıyarak 1 Ağustos 2013’ten bu yana en büyük gerilemeyi kaydetti.  Ruble dolar karşısında bugün yüzde 0.2 değer kaybederek 41 seviyesine geldi. Ruble euro karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 51,8725 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)